Pikáns mázas csirkeszárny
Adásban volt: 2013. April 15.
A recepthez tartozó videó
Gyömbérrel, fokhagymával fűszerezett juharszirupos pácban érlelődnek a csirkeszárnyak, mielőtt ropogósra sülnek a sütőben. Vigyázat, nem lehet abbahagyni!
2016. January 21.
Hozzávalók
4 adag- 12 csirkeszárny
- 1dl juharszirup
- 2 evőkanál semleges olaj, pl. napraforgó vagy szőlőmag
- 1 gerezd fokhagyma
- gyömbér
- só
- bors
Elkészítés
A csirkeszárnyakat megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítgatjuk, hogy teljesen száraz legyen.
Egy kis tálkában összekeverjük a juharszirupot az olajjal, a lereszelt fokhagymagerezddel és egy ujjnyi reszelt friss gyömbérrel.
A szárnyakat egy edénybe tesszük, ráöntjük a juharszirupos pácot, és egy éjszakára vagy legalább egy-két órára, lefedve a hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük a szárnyakat a pácból, de a pácot megtartjuk.
A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
200 C fokos sütőben, 35 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk őket.
A sütési idő vége előtt 10 perccel ráöntjük a szárnyakra a maradék pácot és aranyszínűre, ragacsosra sütjük.
Megosztom barátaimmal