Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pikáns mázas csirkeszárny

Adásban volt: 2013. április 15.
A recepthez tartozó videó
Gyömbérrel, fokhagymával fűszerezett juharszirupos pácban érlelődnek a csirkeszárnyak, mielőtt ropogósra sülnek a sütőben. Vigyázat, nem lehet abbahagyni!
2016. január 21.

Hozzávalók

4 adag
  • 12 csirkeszárny
  • 1dl juharszirup
  • 2 evőkanál semleges olaj, pl. napraforgó vagy szőlőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • gyömbér

  • bors

Elkészítés

A csirkeszárnyakat megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítgatjuk, hogy teljesen száraz legyen.
Egy kis tálkában összekeverjük a  juharszirupot az olajjal, a lereszelt fokhagymagerezddel és egy ujjnyi reszelt friss gyömbérrel.
A szárnyakat egy edénybe tesszük, ráöntjük a juharszirupos pácot, és egy éjszakára vagy legalább egy-két órára, lefedve a hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük a szárnyakat a pácból, de a pácot megtartjuk.
A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
200 C fokos sütőben, 35 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk őket.
A sütési idő vége előtt 10 perccel ráöntjük a szárnyakra a maradék pácot és aranyszínűre, ragacsosra sütjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Citrommal és mentával is készülhet a leves vöröslencséből. A végeredmény, pedig nem is akármilyen: frissítő és ízgazdag.
Töltött uborka

Töltött uborka

A régi magyar konyha számtalan olyan receptet ismert, amelyeket érdemes új éltre kelteni. A csirkehússal töltött uborka kifejezetten könnyű nyári fogás, ami egy forró nap után kitűnő vacsora lehet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.