Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A köret: kelkáposztás krumplipüré

Adásban volt: 2014. február 5.
A recepthez tartozó videó
A pirított kelkáposztával készült krumplipüré tökéletes kísérője lehet például egy jó disznótorosnak, de bármilyen sültnek. De vegetáriánusoknak is ajánljuk!
2016. február 16.

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • fél fej kelkáposzta
  • olívaolaj

  • bors

Elkészítés

A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
A kelkáposztát finomra gyaluljuk és forró, vastag falú serpenyőben – vagy wokban – olívaolajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A megfőtt a krumplit leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük. 
Hozzákeverjük a vajat, a langyos tejet és a pirított kelkáposztát.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Aszalt sárgabarackos, kelkáposztás bulgur

Aszalt sárgabarackos, kelkáposztás bulgur

A káposzta és a sárgabarack ízjátéka a bulgurral nemcsak köretként, hanem akár egy laza másodikként is megállja a helyét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!