Az egyik legjobb dolog, ami a krumplival történhet: Szuperfinom almás kolbászos burgonya gratin
Hozzávalók
4 személyre- 80 dkg burgonya (tisztítva mérve)
- 25 dkg tetszőleges kolbász
- 2 nagyobb alma
- vaj a forma kikenéséhez
- só, őrölt fekete bors
- 4 dl 30%-os habtejszín
- egy kis marék parmezánforgács
Elkészítés
A meghámozott burgonyát vékonyan felkarikázzuk, ahogyan a kolbászt is. A megmosott almákat szintén meghámozzuk, félkarikára vágjuk.
Egy nagy (vagy akár 4 egyszemélyes) formát kivajazunk, majd rétegezni kezdjük a hozzávalókat: a burgonyára alma és kolbász, arra pedig ismét burgonya jön. Minden réteget sóval és borssal fűszerezünk. Ráöntjük a tejszínt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre.
Mikor már szépen pirul a teteje, rászórjuk a a parmezánforgácsot, és együtt készre sütjük. Forrón tálaljuk.