Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Az egyik legjobb dolog, ami a krumplival történhet: Szuperfinom almás kolbászos burgonya gratin

Az egyik legjobb dolog, ami a krumplival történhet, ha gratinnek készítitek el, azaz csőben sütitek. Két dolog fontos: a burgonyát vékonyra karikázzátok, és ne kerüljön túl sok réteg egymásra (így gyorsabban átsül). Ezúttal kolbászt és almát is tettem az ételbe, szuper finom lett!
2017. October 18.

 

 

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg burgonya (tisztítva mérve)
  • 25 dkg tetszőleges kolbász
  • 2 nagyobb alma
  • vaj a forma kikenéséhez
  • só, őrölt fekete bors
  • 4 dl 30%-os habtejszín
  • egy kis marék parmezánforgács

Elkészítés

 

almasburgonyagratin1

A meghámozott burgonyát vékonyan felkarikázzuk, ahogyan a kolbászt is. A megmosott almákat szintén meghámozzuk, félkarikára vágjuk.

Egy nagy (vagy akár 4 egyszemélyes) formát kivajazunk, majd rétegezni kezdjük a hozzávalókat: a burgonyára alma és kolbász, arra pedig ismét burgonya jön. Minden réteget sóval és borssal fűszerezünk. Ráöntjük a tejszínt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre.

Mikor már szépen pirul a teteje, rászórjuk a a parmezánforgácsot, és együtt készre sütjük. Forrón tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel
Isteni finom és szaftos húsos-tésztás fogás a Pastitsio – a görög rakott tészta

Isteni finom és szaftos húsos-tésztás fogás a Pastitsio – a görög rakott tészta

Azt hiszem, alig van olyan ember, aki egyáltalán nem szereti a rakott ételeket. Minden íz még intenzívebb lesz összesütve, és az elkészítésre sem kell túl sok időt szánnunk, hiszen dolgozik helyettünk a sütő. A fahéjat ki ne hagyjátok belőle, tökéletes ehhez az ízvilághoz!

Ne csak a hagyományos krumplit töltsétek meg, hanem próbáljátok ki az édesburgonyát is sütve, aztán finom, fűszeres töltelékekkel megpakolva!

Ebben a verzióban az édeskés íz egy kis csípőssel találkozik, hogy aztán némi savanykás tejföl tegyen koronát az összhangra. Tökéletes harmónia, próbáljátok ki!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!