Ez az egyik legnépszerűbb előétel
Mióta először lehetőségem nyílt megkóstolni, a lazactatár az egyik kedvenc előételem. Hogy egy kicsit még izgalmasabbá tegyem az ízeket, avokádót is aprítottam bele és lime levével csorgattam meg. Egy ilyen étellel nem okoz gondot odafigyelni a megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsav fogyasztásra.
Hozzávalók
2 adaghoz- 20 dkg füstölt lazac
- ¼ fej lilahagyma
- 8 dkg csemegeuborka
- ½ db avokádó
- 4 kg dijoni mustár
- himalaya só
- bors
- szárított oregano
- szárított bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db lime
Elkészítés
A füstölt lazacot, az avokádót és a csemege uborkát nagyjából egyenlő nagyságú apró kockákra vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk és finomra aprítjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd sóval és borssal ízesítjük, oreganoval és bazsalikommal fűszerezzük őket, végül pedig a dijoni mustárral és egy fél lime levével beállítjuk a tökéletes ízvilágot.
A lazactatárt teljes kiőrlésű pirítós mellé, a maradék fél limeból vágott gerezdekkel díszítve, frissen tálaljuk.