Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olivás humusz

A humusz önmagában is egy tökéletes vegetáriánus fogás, de ezúttal egy kis csavarral, pontosabban olívabogyóval és aszalt paradicsommal készítettem el.
2018. január 22.

Hozzávalók

  • 100 g magozott olívabogyó
  • 200 g csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
  • 50 g aszalt paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 g tahini
  • ½ db citrom
  • himalája só
  • őrölt bors
  • csemege fűszerpaprika
  • őrölt római kömény
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • petrezselyem

Elkészítés

Az aszalt paradicsomot felaprítjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.

Ezután minden hozzávalót az aprító- vagy turmixgépbe teszünk. A lecsepegtetett olívabogyót és csicseriborsót, a felaprított aszalt paradicsomot, az áttört fokhagymát, a tahinit és a citrom kifacsart levét.

A fűszerezés ízlés kérdése, így folyamatosan kóstolgatva adagoljunk hozzá egy-egy csipet himalája sót, borsot, fűszerpaprikát és római köményt a kívánt íz eléréséig.

2-3 evőkanálnyit hozzáadunk az alapanyagokhoz a csicseriborsó főzőlevéből (vagy vízből) és krémesre turmixoljuk.

Tálkába öntjük, meglocsoljuk egy evőkanál olívaolajjal, megszórjuk petrezselyem zölddel, majd tortilla chipsszel vagy pitával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Quinoa burger

Quinoa burger

Az már senkinek sem meglepetés, hogy hús nélkül is isteni burgereket lehet készíteni. A quinoából készült hamburger pogácsa nem csak állaga miatt, de magas fehérjetartalma miatt is kiváló helyettesítő.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.