Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olivás humusz

A humusz önmagában is egy tökéletes vegetáriánus fogás, de ezúttal egy kis csavarral, pontosabban olívabogyóval és aszalt paradicsommal készítettem el.
2018. január 22.

Hozzávalók

  • 100 g magozott olívabogyó
  • 200 g csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
  • 50 g aszalt paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 g tahini
  • ½ db citrom
  • himalája só
  • őrölt bors
  • csemege fűszerpaprika
  • őrölt római kömény
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • petrezselyem

Elkészítés

Az aszalt paradicsomot felaprítjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.

Ezután minden hozzávalót az aprító- vagy turmixgépbe teszünk. A lecsepegtetett olívabogyót és csicseriborsót, a felaprított aszalt paradicsomot, az áttört fokhagymát, a tahinit és a citrom kifacsart levét.

A fűszerezés ízlés kérdése, így folyamatosan kóstolgatva adagoljunk hozzá egy-egy csipet himalája sót, borsot, fűszerpaprikát és római köményt a kívánt íz eléréséig.

2-3 evőkanálnyit hozzáadunk az alapanyagokhoz a csicseriborsó főzőlevéből (vagy vízből) és krémesre turmixoljuk.

Tálkába öntjük, meglocsoljuk egy evőkanál olívaolajjal, megszórjuk petrezselyem zölddel, majd tortilla chipsszel vagy pitával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Quinoa burger

Quinoa burger

Az már senkinek sem meglepetés, hogy hús nélkül is isteni burgereket lehet készíteni. A quinoából készült hamburger pogácsa nem csak állaga miatt, de magas fehérjetartalma miatt is kiváló helyettesítő.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.