Áfonyás minikuglófok
Mi lehet jobb egy óriási kuglófnál? Szerintem sok-sok kis minikuglóf! Puhák, szaftosak, ráadásul szezontól függően kockázott eperrel, szederrel vagy éppen málnával is megsüthetjük. Szuperek teához, piknikre, irodai nassnak vagy ajándékba is – mondjuk mára, Valentin-napra. Mivel apró, kompakt falatkák, nem kell szeletelni, így nem morzsálódnak, ráadásul nehezebben is száradnak ki.
A fém vagy szilikonos minikuglóf-formák mérete kissé eltérő lehet, ezért nem lehet teljesen pontosan megmondani, hogy hány darab kis kuglóf készíthető a megadott mennyiségből. Egy fontos: sülés közben emelkedni fognak a sütik, ezért a formákat sose töltsük teljesen tele! Ha szilikonos formát használunk, nem lesz szükség zsiradékra, ha viszont fémet, azt mindenképpen érdemes kikenni egy kevés vajjal vagy margarinnal.
Hozzávalók
12-14 darabhoz- 2 tojás
- 12 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg natúr görög joghurt
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kókuszreszelék
- fél teáskanál sütőpor
- 25 dkg áfonya
Elkészítés
A tojásokat tálba ütjük, majd fehéredésig keverjük a kétféle cukorral. Hozzáadjuk a joghurtot. A lisztben elvegyítjük a kókuszreszeléket és a sütőport, majd a tojásos keverékhez adjuk. Végül hozzáforgatjuk a megmosott, megszárított áfonyaszemeket is.
A masszát a formákba adagoljuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percet sütjük (a pontos sütési idő mérettől függ, ellenőrizzük tűpróbával a sütiket!).