Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Vajazzuk-e meg a pirítóst, mielőtt megsütjük?

2022. November 28.

A válasz természetesen igen! A vajas toast egyszerű, gyors és finom reggeli, amit nem mostanában „találtak fel”. Olyannyira nem, hogy már a 17. században is ismerték és készítették. A boltokban vehetünk eleve vajasként árult toastkenyereket, de igazán akkor lesz finom, ha mi magunk kenjük meg sütés előtt. Igen, nem tévedés: előtte és nem utána, mivel sokkal finomabb és ropogósabb lesz a pirítós, ha a vajjal együtt sütjük meg.

 

Kapcsolódik: Joghurtos toast a TikTok új sztárja 

 

Csak pár egyszerű és elég magától értetődő szabályt kell betartanunk a legjobb eredmény elérése érdekében. Először is a vajat vegyük ki időben a hűtőből, hogy legyen ideje megpuhulni, hiszen nem akarjuk szétmorzsolni a kenyérszeleteinket, miközben a kőkemény vajjal próbáljuk megkenni. Ha sietős a reggel, érdemes forró vízzel megtölteni egy tálat, picit várni, majd a vizet kiönteni. Az üres, de még forró tálba tegyük bele a hideg vajat, sokkal gyorsabban meg fog így puhulni. 

A következő tipp, hogy bátran kenjük meg az egész kenyeret! Igen, jusson csak minden oldalára, a széleire is! Ahogy sülés közben a vaj megolvad, teljesen meg fogja változtatni a pirítós ízét.

És végül egy tanács a biztonságunkért: az általánosan kapható kenyérpirítókba ne próbáljunk előre megvajazott kenyeret tenni, ugyanis ez tűzveszélyes. Készítsük inkább egy tepsin a sütőnkben vagy a tűzhelyen, serpenyőben.

 

Forrás: mashed

 

Ez is érdekelhet: 

Tudtad? Amerikában ma ünneplik a toast napját

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!