Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Túl forró lett az étel a mikróban? Megégett a pirítós? Pár egyszerű praktikával megelőzhetők a konyhai bosszúságok

2021. October 16.

Ételtároló dobozok

A műanyag dobozban eltett ételt legtöbbször magában a dobozban melegítjük fel. Ám egyáltalán nem mindegy, milyen dobozt teszünk a mikróba. A kerekekben – bár tárolás szempontjából kevésbé praktikus a formájuk – egyenletesen melegszik fel az étel, a téglalap alakúak sarkaiban viszont gyakran túlmelegszik, amíg a közepe pedig hideg marad. Tehát utóbbiban praktikusabb tárolni, előbbiben pedig felmelegíteni az ételt.

 

Gyümölcscentrifuga

Nem képes a centrifuga megbirkózni az alapanyagokkal? Lehet, hogy csak a sorrend rossz, ahogy beletettük. Először mindig a folyékony hozzávalót öntsük bele, pl. a joghurtot, majd ezután jöhetnek a szilárdak, kezdve a legkisebbel. A kések a folyadékban könnyebben felgyorsulnak, és jól összedolgozzák a smoothie hozzávalóit.

 

Kenyérpirító

Nem minden kenyér pirul egyforma gyorsan. Minél fehérebb, annál gyorsabban kap színt, ráadásul a friss kenyér is hamarabb pirul, mint a pár napos.

 

Mikrohullámú sütő

A só gyakorlatilag magához vonzza a mikrohullámokat, ezért melegszik fel pl. egy tészta feltétje sokkal gyorsabban, mint maga a tészta. Vagy keverjük össze az ételt melegítés előtt, vagy ha lehet, csak felmelegítés után sózzuk meg.

 

Mosogatógép

Nem mindegy, hogy hova kerülnek a koszos edények a mosogatógépben, és a szennyeződés fajtája is számít. A gép közepén a legmagasabb az edényeket érő víznyomás, itt a szénhidrát okozta szennyeződések (burgonya, paradicsom) tűnnek el a legkönnyebben. A szélekre viszont több mosogatószer jut, így ide a fehérjével (tojás, hús) szennyezett edényeket érdemes pakolni.

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!