Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Praktikus időspóroló tippek

5 dolog, mellyel megkönnyítjük a főzést

Praktikus időspóroló tippek
2018. January 30.

1.Tervezzük meg az étkezést: Ahogy egy átlag napirendet összerakunk, úgy egy étkezési tervet is írjunk meg. Azokon a napokon, mikor több időnk van vacsorát főzni, jöhetnek az időigényesebb ételek, de amikor se időnk/se kedvünk, akkor a gyors, kb. 30 perces kaják – esetleg a rendelés.

2.Készítsük elő, majd tároljuk adagokban: A hűtő és a légmentesen zárható dobozok a barátaink. Hétvégén, mikor több időnk van, érdemes előkészülni a következő hétre. A köreteket és a húsokat bátran kifőzhetjük pár nappal az elfogyasztásuk előtt is – a hűtőben frissek maradnak. A gyors vacsorához így már kéznél vannak a félkész alapanyagok.

3.Használjuk ki a rendeléses lehetőséget: Nem bűn, ha egy stresszes nap után nincs kedvünk konyhatündér üzemmódban összedobni a vacsorát. Hívjuk fel a kedvenc pizzázónkat, az ázsiai éttermet, a hamburgerest, és várjuk meg, míg az ajtónkhoz hozzák a vacsit. Extra energiabefektetéssel, akár mi magunk is elmehetünk az étteremig, és eltölthetünk ott egy kellemes estét a családunkkal.

4.A bolti félkész ételeket se vessük meg: Nem túl egészséges, ha nagy mennyiségben és gyakran fogyasztunk mirelit ételeket, de egyszer-egyszer nagy könnyebbséget jelentenek. A grillcsirkés is nagy segítség, mikor csak a salimixet kell hozzá megvenni és kész is a finom vacsora.

5.Használjuk ki a konyhai gépek nyújtotta előnyöket: A slow cooker a lassú főzésre tervezett masina, de előnyös lehet, hogy kuktaként főz elő bizonyos ételeket, mialatt mi elkészíthetjük a kevesebb időt igénylő kajákat. Megkérhetjük azt a családtagunkat, aki hamarabb ér haza, hogy dobja be a slow cookerbe az alapanyagokat, nyomja be a gombot, és mire mindenki megérkezik, már kész is a vacsi.

forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 tipp a konyhai előkészítéshez, amelyekért nagyon hálás leszel!

5 tipp a konyhai előkészítéshez, amelyekért nagyon hálás leszel!

Szakácsoktól szedtük össze az alábbi tippeket, hogy megkönnyítsük az otthoni főzést. Ők már csak tudják!
20 konyhai trükk Chrissy Teigentől

20 konyhai trükk Chrissy Teigentől

A Cravings szakácskönyv írójának tuti tippjei
7 jel, hogy többet kell ennünk

7 jel, hogy többet kell ennünk

Lányok, asszonyok, figyelem!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!