Vajazzuk-e meg a pirítóst, mielőtt megsütjük?
2022. November 28.A válasz természetesen igen! A vajas toast egyszerű, gyors és finom reggeli, amit nem mostanában „találtak fel”. Olyannyira nem, hogy már a 17. században is ismerték és készítették. A boltokban vehetünk eleve vajasként árult toastkenyereket, de igazán akkor lesz finom, ha mi magunk kenjük meg sütés előtt. Igen, nem tévedés: előtte és nem utána, mivel sokkal finomabb és ropogósabb lesz a pirítós, ha a vajjal együtt sütjük meg.
Kapcsolódik: Joghurtos toast a TikTok új sztárja
Csak pár egyszerű és elég magától értetődő szabályt kell betartanunk a legjobb eredmény elérése érdekében. Először is a vajat vegyük ki időben a hűtőből, hogy legyen ideje megpuhulni, hiszen nem akarjuk szétmorzsolni a kenyérszeleteinket, miközben a kőkemény vajjal próbáljuk megkenni. Ha sietős a reggel, érdemes forró vízzel megtölteni egy tálat, picit várni, majd a vizet kiönteni. Az üres, de még forró tálba tegyük bele a hideg vajat, sokkal gyorsabban meg fog így puhulni.
A következő tipp, hogy bátran kenjük meg az egész kenyeret! Igen, jusson csak minden oldalára, a széleire is! Ahogy sülés közben a vaj megolvad, teljesen meg fogja változtatni a pirítós ízét.
És végül egy tanács a biztonságunkért: az általánosan kapható kenyérpirítókba ne próbáljunk előre megvajazott kenyeret tenni, ugyanis ez tűzveszélyes. Készítsük inkább egy tepsin a sütőnkben vagy a tűzhelyen, serpenyőben.
Forrás: mashed
Ez is érdekelhet: