Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Tedd meghittebbé az otthoni étkezéseket!

Most, hogy megint otthonainkba szorultunk, és egyhamar esélyünk sincs eljutni egy étterembe, ismét gyakrabban ül össze a család enni. Igyekezzünk kihozni ezekből az alkalmakból a legtöbbet!
2021. March 22.

Mutatunk pár apró tippet, amivel egy szimpla reggeliből is könnyen a nap csúcseseménye lehet, mielőtt beütne a home office-őrület. 

Reggeli

Egy gyors tejes müzli helyett készíts igazi brunchot! Csinálhatsz többféle tojásételt, omlettet, tükörtojást, hozzá néhány sült virslit. Mellé szeleteld fel a zöldségeket egy külön tányérra, tedd ki a joghurtot egy csinos bögrébe, a narancslevet öntheted pezsgős- vagy borospohárba. Tálalj külön tálkába magvakat, csicseriborsót, mártogatósokat! Lényeg, hogy az egésznek legyen terülj-terülj asztalkám hatása, ami fölött ráérősen lehet csipegetni. 

Ebéd 

Nehéz a nap közepén kiszakadni a mókuskerékből, pedig lássuk be, egy fél órára mindenki félre tudja tenni ügyes-bajos teendőit. (Ha megnézed a telefonod képernyőidejét, ennél lényegesen többet scrollozol a social médiában céltalanul.) Próbáld meg magadnak/magatoknak megadni ezt a 30 percet úgy, hogy az valóban kikapcsolódás legyen! Mindenekelőtt pakold el az asztalról a csekkeket és egyéb felbontásra váró leveleket, sebtiben lecsapott kocsikulcsot, mifenét! Erre az időre szerencsés, ha a telefonodat is repülőgép üzemmódra állítod, neked sem kell a nap 24 órájában rendelkezésre állnod. (Kivéve, ha szülészorvos vagy, és van egy mindenórás kismamád. Akkor azért maradj elérhető! 🙂 ) 

Fotó: 123 RF

Vacsora 

Kezdjük a klasszikusokkal: andalító, lágy zene, gyertyafény. Klisének tűnhet, de hidd el, mindig beválik! Jó esetben ebédnél már elpakoltál, így ezt már alapból kipipálhatod. Fektess nagy hangsúlyt a tálalásra! Tehetsz ki előétel gyanánt pár szem szőlőt vagy mogyorót. Ha rizs a köret, használhatsz egy kisebb bögrét, amibe belehalmozol egy porciót, majd kiborítod a tányérra. Sokkal gusztább egy kis piramis, mintha csak úgy odapakolod. Ha a tetejére szórsz egy kis petrezselymet, máris jár a Michelin-csillag. Tuti tipp még a balzsamecet; gyakorlatilag körözöl vele kettőt a tányér felett, és máris olyan, mintha órákat bíbelődtél volna a körítéssel. És az istenért, a bort el ne felejtsd!!! 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édesburgonyás-spenótos omlett

Sonka, sajt és póréhagyma is került bele.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!