Szabadulnál a hasi zsírtól, de egyre nehezebben megy?
Ahogyan telik rajtunk az idő, számos meglepő dolgot felfedezhetünk a magunkon. A kellemesek közt a bölcsesség és a kevesebb felesleges görcsölés van, a nem annyira kényeztető tulajdonságainkhoz pedig besorol a makacs hasi zsír. Pontosabban annak a leadási képessége – hamar felugrik az úszógumi, amitől már nem gyerekjáték megszabadulni. Ez sajnos összefüggésben van az öregedéssel – megfigyelhetjük, hogy az elraktározott energiák egyre szívesebben időznek a pocakunk környékén. A zsírsejtek távozásra bírására azért van pár megfejtés: nyilván elsőként a mozgás jut az eszünkbe, de például a tisztességes alvás, a stresszkezelés és az étkezési szokások is nagy befolyással lehetnek erre a problémára.
50 körül az embernek nagyjából 21-30 gramm rostot kellene fogyaszt naponta, amitől a bélmozgása javulna, és a puffadást is sikeresebben elkerülné. A zsír szintén jobban leolvadna a hasról, ha gyümölcsöt, chiamagot vagy babot veszünk magunkhoz, melyeknek rosttartalma imponáló. A vízivás is sokat segít: megelőző jelleggel sem baj, ha kortyolgatjuk. Az anyagcserét segítjük ezzel, ami a szervezet számára fölösleges dolgokat üríti, és valamelyest az étvágyunkat is szabályozzuk ezzel. A zsírsejtek lebontásához pláne jól jön, ha rendszeresen poharazgatunk.
Tipp: Diéta alatt se legyél éhes!
Enni pedig próbáljunk főleg gyulladáscsökkentő ételeket: a krónikus gyulladás ugyanis súlygyarapodáshoz vezethet. A cukrokkal csínján bánjunk, és a minél kevesebb, élelmiszeripar által előállított terméket fogyasszunk. Illetve iktassunk be halat egy héten legalább egy alkalommal a fogásaink közé.
Sajnos az alkoholról is érdemes lemondani, ha büszkén szeretnénk azt a bikinit viselni: üres kalória, ami ráadásul oldja a gátlásokat – úgy még többet falatozhatunk, ha piálgatunk is közben. Az alvásunkat szintén befolyásolja a szesz, ráadásul étel iránti sóvárgást hoz ki belőlünk.
B12 – fontos volna beszerezni ebből a vitaminból, ugyanis az idő múlásával egyre nehezebben tudjuk felvenni ezt az anyagot. Pedig kulcsszerepet játszik a központi idegrendszer működésében, illetve a vérképzésben is – ezen kívül az anyagcsere és a súlyvesztés területén szintén a kezünkre játszik.
Sovány proteinek viszonylag gyakran kerüljenek a tányérunkra: ilyen a marhahús, a bab, a lencse, a hüvelyesek és a hal. 30 éves kor után az izomtömeg elkezd leépülni magától, ám ha elég fehérjét eszünk, azzal lelassíthatjuk ezt a folyamatot. És ha főleg ilyen ételekkel építjük-tápláljuk az izmainkat, addig sem a hasi zsírt hizlaljuk.
Erről se maradj le:
Perzsa
Forrás: eatthis.com