Ételek problémás bőrre
Széppé tudjuk enni a bőrünket. Egy kolumbiai bőrszakértő, Dr. Maribel Pedroz legalább is ezt állítja. Szerinte a megoldás a pattanásokra, a bőr zsírosságára, az ajkak szárazságára a konyhánkban keresendő.
Jegyezzük fel ezeket a bevásárló listánkra: lazac, bogyós gyümölcsök, szőlő, leveles zöldek (pl.: kelkáposzta, spenót), és zöld tea. Ezek mind javítják a bőrt a magas antioxidáns- és aminosav-tartalmuknak köszönhetően. Erős antioxidánsok, és remek gyulladáscsökkentők is. Pedrozo ezeken kívül még az ásványvizet javasolja klienseinek. Ha ezzel mosunk arcot, összezárulnak a tág pórusok, illetve kevésbé lesz fényes a bőrünk. A megfelelő hidratáltság és a kakaóvaj pedig csodát tesz a kicserepesedett ajkakkal.
A rendszeres folyadékbevitel mellett Pedrozo megfelelő ételek fogyasztását javasolja, hogy felvegyük a harcot a problémás bőrrel. Azt tanácsolja, kerüljük a cukros ételeket, a konzervkajákat, a szénsavas üdítőket, a feldolgozott élelmiszereket. Ezek helyett töltsük meg a hűtőnket szardíniával, eperrel, étcsokoládéval, avokádóval, brokkolival, olíva olajjal, barna rizzsel, tökkel, és jukkával.
„Ezek mind olyan antioxidánsokat tartalmaznak, melyek végeznek a bőr kollagénszintjét rontó szabad gyökökkel. Mind segítenek hidratálni valamint fiatalabbá varázsolni a bőrünket.” A szakértő egy pürésített avokádóból, sütőtökből, és olíva olajból álló arcmaszkot javasol, hogy támogassuk a bőrünk egészségét kívülről is. További előnye még a fent említett élelmiszereknek, hogy közülük a tök, a jukka, és a barna rizs támogatják az emésztést és a súlyvesztést.
Fűszerekkel is támogathatjuk bőrünk fiatalságát. A kurkuma antibakteriális tulajdonságai javítják a pattanásos, olajos bőrt. A gyömbér segít kiegyenlíteni a bőr tónusait, a fahéj összehúzza a tág pórusokat, a sáfrány pedig helyreállítja a bőr ragyogását azzal, hogy javítja a vérkeringést.
forrás: Hello Giggles