Sajtos csavar – turbózd fel sajttal a kedvenc ételeid!
2021. November 17.Ha mindened a sajt, ne csak reggelire vagy este egy pohár bor mellé fogyaszd! Megmutatjuk, mi mindenre tehetsz – vagy mi mindenhez adhatsz – egy kis plusz sajtot a még finomabb végeredményért.
Rakott ételek
A rakott ételek tetejére nincs is jobb, mint egy nagy adag reszelt sajt! Válassz zsírosabb, jól olvadó fajtákat – trappista, cheddar – vagy tépkedj rájuk mozzarellát. A reszelt sajtok tejföllel és egy tojássárgájával összekeverve is szuperek lesznek.
Témába vág: Kéksajttól fejfájás? Lehetséges?
Fasírtok
Legyen szó olajban vagy sütőben sült, húsos vagy zöldséges, hüvelyesekből vagy gabonákból készült fasírtokról, némi olvadozó plusz sajt csak fokozza az élményt! Rejtsd a fasírt közepébe a sajtot, és jól csomagold be! Hasonlóan a klasszikus húsgombócok közepébe is mehet némi sajt.
Tésztaételek
Ha csak egy egyszerű párolt zöldséges vagy sült csirkés tésztára van időd, semmi pánik! Tegyél egy kis lábasba főzőtejszínt, és olvassz fel benne sajtot! Nyugodtan lehet akár többféle maradék is – még finomabb lesz! A kész szószt forgasd a kifőtt tésztához (ha szükséges, kevés főzővízzel hígíthatod), majd add hozzá a feltéteket.
Zöldségleves
Igen! A már semmire sem használható, megkeményedett parmezánvég isteni ízesítő alaplevekbe téve vagy egyenesen a zöldséglevesbe dobva.
Krémleves
A leves és a sajt krémleves formában is működik. Ha zöldség- vagy például fokhagymakrémlevest készítesz, adj hozzá jól olvadó cheddart vagy krémsajtot.
Praktikus: