Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ezért érdemes beolajozni a sajtreszelőnket használat előtt

2021. július 9.

Sok recepthez van szükségünk reszelt sajtra, de aki már próbált egyszerre nagyobb mennyiséget lereszelni, hamar rájött, hogy a sajtreszelőhöz odatapadt sajtnál bizony kevés idegesítőbb dolog van: lelassítja, megnehezíti és idegőrlővé teszi a munkát.

Szerencsére létezik egy jó kis trükk! A megoldás roppant egyszerű: ez pedig egy vékony réteg (olíva)olaj. Reszelés előtt spricceljünk a sajtreszelőnk mindkét oldalára egy keveset, és ámuljunk, ahogy a frissen reszelt sajt teljes egésze a tálba hullik, és nem a reszelő nyílásait tömíti el. Használjunk semleges ízű olajat, hogy ne legyen kiérezhető az ételben.

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!