Praktikus tipp következik: sose öntsd ki a feta levét!
2022. December 15.Feta sajtot többféle kiszerelésben is beszerezhetünk, és természetesen nem csupán paradicsom, kígyóuborka, lila hagyma alapú görög saláta készülhet belőle! Finom tésztaételekhez, csirkéhez, pulykához, jól passzol a brokkolihoz, a padlizsánhoz, a kelbimbóhoz. Keverhetünk belőle kencét és mártogatóst, illetve szórhatjuk krémlevesek – például édeskés sütőtök vagy édesburgonya – tetejére.
Tipp: Fetás-paradicsomos tészta: így készül a TikTok sztárreceptje
Sokan, miután kibontották a csomagolásból a sajtot, azonnal leöntik róla a levét, ami nagy kár, hiszen nagyon jól felhasználható a konyhában.
A sós lével lehet csirkét marinálni, vagy felturbózhatjuk levesek és pörköltek ízét. Marinádnak azért különösen hasznos, mert nemcsak szaftosabb, hanem ízletesebb is lesz tőle a marinált húsféle. Készülhet belőle vajas, tejszínes szósz, illetve alapvetően ha a feta levének felhasználásával készítünk el egy ételt, akkor már csak egész minimálisan szükséges megsóznunk.
Forrás: mashed
Ezt már olvastad?