Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ezért ne dobd ki a karfiol leveleit

2021. május 16.

Legtöbbünk már a boltban vagy a piacon elkezdi lebontani a karfiolról a leveleit, de ha ott nem is, legkésőbb otthon a szemetesbe kerülnek. Pedig a brokkolihoz és a fodros kelhez hasonlóan a karfiol levelei is ehetőek! Ezért érdekes, hogy amíg a fodros kelnek kimondottan a leveleit vásároljuk meg, használjuk fel és fogyasztjuk el, addig szegény karfiollevelek általában a célra kihelyezett ládában vagy a szemetesben végzik.

Nemcsak ehetőek ezek a levelek, hanem kimondottan egészségesek is. Sok salátaféléhez hasonlóan tele vannak hasznos tápanyagokkal, rostokkal, A- és C-vitaminnal, és olyan ásványi anyagokkal mint a kalcium, kálium és szelén. A leveleket hasonlóan használhatjuk, mint a fodros kelt, készíthetünk belőle egyszerű és gyors salátát egy kis citromlével és olívaolajjal meglocsolva, tetszőleges zöldségekkel összeforgatva, de akár wokban is megsüthetjük gyömbérrel és mézzel. Ez utóbbi az egyik legfinomabb elkészítési módja: egyszerre lesz puha és ropogós, ha van kedvünk, csilivel is megbolondíthatjuk. Amikor legközelebb karfiolt vásárolunk, tegyünk egy próbát a leveleivel, megéri! 

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!