Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Megkóstolnád a fekete fagyit? És a rózsaszín karfiolt? Ezek az ételek a színűkkel hívják fel magukra a figyelmet!

2019. June 30.

A szivárvány színeiben pompázó répákon már senki sem lepődik meg, és a lila-fehér csíkos padlizsán sem számít kuriózumnak. De mi a helyzet a fekete limonádéval?

 

Kék smoothie tál

Ebbe a menő reggelibe semmi mesterséges anyag nem került, csodás színét a kék spirulina, azaz a kék-zöld alga adja.

 

Fekete kukorica

Tápértéke és cukortartalma magasabb, mint a hagyományos kukoricának, színét egy természetes anyagnak, a benne található antociánnak köszönheti.

 

Zöld kávé…vagyis tea

A matcha latte japán matcha teaporból készül, és pontosan úgy néz ki, mint a kedvenc tejeskávénk vagy cappuccinónk, csak éppen zöldben. Valójában azonban kávét nem is tartalmaz, kizárólag matchából és gőzölt, habosított tejből (illetve további ízesítőkből) áll.

 

Lila spárga 

Szerintünk gyönyörű, milyen szépen mutatna a zölddel vegyesen egy salátában! A lila spárga bár ritkaság, valójában megegyezik a fehér spárgával, fény hatására vesz fel lila árnyalatot. Aromásabb ízű, a fehér és a zöld keverékeként lehetne leírni.

View this post on Instagram

What would look these amazing purple asparagus in your plate ? ?? With @nakedharvestnz , it is now possible to eat purple asparagus and eat them raw ! ?? More than being able to eat it raw, the taste of them are really different from the green ones ! Indeed, they have less fibrous so these amazing purple asparagus are much more sweet! ?? According to them, the purple colors comes from anthocyanin, which is a pigment and antioxidants found in many other vegetables such as berries These asparagus are growing in Kawabata Valley, in New Zealand by the Railey family ! They spent 5 years cultivating their skills to bring us these colorful asparagus ! Can you imagine ?!! ? Let us know what you think about it ? Don't forget, travel, eat & enjoy ? . . . . #glutenfreefood #glutenfreecake #glutenfree #glutenfreerecipes #glutenfreemeals #glutenfreeeats #asparagus #purpleasparagus #salad #vegetables #vegan #vegano #vegetarian #veganbreakfast #veganrecipes #gf #vegetarianrecipe

A post shared by Gluten Libre (@gluten_libre) on

 

Fekete fagyi 

Az Instagram egyik abszolút sztárja! Ráadásul nem is egészségtelen: kókuszból származó aktív szén színezi ilyen dögösre.

 

Arany málna

Nem, most nem a filmes „díjról” van szó, amellyel az adott év legrosszabbjait jutalmazzák, a valóságban is létezik ilyen fajtája a málnának.

 

Rózsaszín karfiol

Hagyományos fehér, sárga, lila és a zöld pagoda, ezek talán az ismertebbek. Mi viszont most rábukkantunk egy, a lilánál világosabb, rózsaszín árnyalatú zöldségre is.

 

Fekete limonádé

Ha még nem lenne elég a bizarr fekete ételekből, itt ez a szintén aktív szénnel turbózott limonádé. Kúraszerűen szokták fogyasztani, segít megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól.

View this post on Instagram

mmmmm summer #lemonade #blacklemonade ?

A post shared by Gabriela Rubi (@gabrielarubi.s) on

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!