Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ne dobd ki! Ezeket a háztartási dolgokat még újra felhasználhatod!

2021. March 9.

Minden háztartásban előfordulnak olyan bosszantó apróságok, amikkel nem tudunk már mi kezdeni, ezért végül a kukában kötnek ki, pedig sokszor fel tudnánk még használni őket. Lássuk!

Szappan

Megvan, amikor a szappan vége már olyan picike, hogy folyamatosan kicsúszik a kezedből, ezért ott kallódik egy fél évig, aztán egyszer csak egy nagytakarítás alkalmával kivágod az első szembejövő kukába? Ne tedd! Dobd be a mosógép dobjába, így egyszerre lágyítod a vizet, erősíted a mosószer hatását és adsz plusz friss illatot a ruháidnak. 

A WC papír zacskója 

Manapság a legtöbben igyekeznek családi pakkot venni, hiszen úgy gazdaságosabb, a gond is több hétre le van tudva, ráadásul ki tudja, beüt-e az apokalipszis, amit csak megfelelő mennyiségű guriga felhalmozásával lehet túlélni? Ilyenkor a csomagolás pont akkor méretű, mint egy átlagos fürdőszobai szemetes űrtartalma. Miért használnál plusz zacskót, ha azt amúgy is ki kell dobnod? Előbb rakd tele szeméttel!

Megszáradt kifli/kenyérvégek

Nyilván az első gondolatunk ilyenkor a mákos guba és a bundás kenyér, de azt tudtad, hogy a kiszáradt pékáru a házi kedvencek első számú fogtisztítója is lehet? Legyen akár hörcsögöd vagy kutyád, ha odaadod neki a kopogósra szárított kenyérvéget, az rágás közben természetesen távolítja el a lepedéket kis barátod fogairól. 

Kiürült vajas doboz 

Bármennyire is igyekszel, mindig marad adag a vajas doboz alján. Ne hagy kárba veszni! Készíts a dobozba körözöttet, tonhal- vagy fetakrémet! Így nem csak a maradékot tudod felhasználni, még mosogatod sem kell a mártogatós tálat ha elfogyott. 

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csökkentsd a hulladékot és spórolj energiát - 13 hasznos ötlet

Csökkentsd a hulladékot és spórolj energiát - 13 hasznos ötlet

Az amerikaiak háromnegyede állítja magáról, hogy aggódik a környezetért, viszont csak minden ötödik ember tesz valamit az ügy érdekében

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!