Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Frosé, azaz rosé boros koktél – ha már unod a fröccsöt

2019. július 27.

Egy jó fröccsöt nem szoktunk visszautasítani, de néha kell egy kis változatosság! Ha villantani szeretnétek a hétvégi kerti bulin, szuper választás a frosé. Jeges, színes és nagyon-nagyon finom. A receptekhez egy üveg bort vettünk alapul, ebből 4-6 adag frosét készíthettek. 

 

Epres frosé

 

Hozzávalók:

1 palack (7,5 dl) rozé bor jégkockákká fagyasztva

3 evőkanál vodka

2 csésze fagyasztott eper

2 evőkanál cukorszirup

friss eper vagy szezonális bogyós gyümölcsök a díszítéshez

 

A hozzávalókat (a díszítésre szánt gyümölcsök kivételével) turmixgépbe tesszük, a gépet kb. 1 percen keresztül járatjuk. Az elkészült italt poharakba töltjük, friss gyümölcsökkel díszítjük.  

 

Barackos frosé

 

Hozzávalók:

1 palack (7,5 dl) rozé bor jégkockákká fagyasztva

3 evőkanál fehér rum

2 csésze fagyasztott őszibarackszelet

2 evőkanál cukorszirup

friss őszibarackszeletek a díszítéshez

 

A hozzávalókat (a díszítésre szánt gyümölcs kivételével) turmixgépbe tesszük, a gépet kb. 1 percen keresztül járatjuk. Az elkészült italt poharakba töltjük, friss barackszeletekkel díszítjük.  

 

Szederfrosé

 

Hozzávalók:

1 palack (7,5 dl) rozé bor jégkockákká fagyasztva

3 evőkanál narancslikőr

1 csésze fagyasztott fekete szeder

2 evőkanál cukorszirup

narancskarikák a díszítéshez

 

A hozzávalókat (a díszítésre szánt gyümölcs kivételével) turmixgépbe tesszük, a gépet kb. 1 percen keresztül járatjuk. Az elkészült italt poharakba töltjük, narancskarikákkal díszítjük.

 

Forrás: Hello Giggles

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!