Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Válasszunk koktélt a csillagjegyünk alapján

Egy próbát mindenképp megér
2017. July 31.

Nehéz feladat megtalálni a tökéletes italt minden alkalomra, viszont most mutatunk egy tippet minden csillagjegynek. Még akkor is érdemes tenni egy próbát vele, ha nem hiszünk az asztrológiában. Kat Odell, koktélszakértő állította össze a listát – és magyarázatot is ad, miért épp az az ital passzol az adott jegyhez.

Kos: forralt bor

A kos tipikusan olyan ember, aki tele van energiával, életkedvvel, melegséggel. A forralt vörösbor fahéjjal, narancskarikákkal, szegfűszeggel, szerecsendióval tökéletesen passzol a jegyhez.

Bika: regents royal koktél

A nyugodt, megfontolt bikának tökéletes ez a könnyen elkészíthető és még könnyebben fogyasztható ital.

Ikrek: szőlőbor

Ez a jegy más embernek más oldalát mutatja, így tökéletes számára a szőlőbor, mely alkoholmentes és alkoholos formában egyaránt fogyasztható – aktuális hangulathoz illeszkedik.

Rák: caipirinha

Átlagos hozzávalókból (brazil rum, lime, cukor) hozzávalókból készül, mégis passzol ehhez a rejtélyes jegyhez, mely mindig kedves és gondoskodó.

Oroszlán: old fashioned koktél

A klasszikusok legklasszikusabbja whiskyből, keserűből és cukorból áll. A büszke és fejedelmi oroszlán rajongója ennek a meghatározó italnak.

Szűz: sangria

A szűz egy visszafogott személyiség, mely a felszín alatt sokkal keményebbnek tűnhet, így remek választás egy boralapú ital, melyet a hozzáadott gyümölcsök komplexebbé tesznek.

Mérleg: daiquiri

A kulcs a jó daiquirihez a szimpla hozzávalók (szirup, lime, rum) egyensúlya – egy apró hiba, és cukorbombává változik a koktélunk. Ehhez hasonlóan a mérlegnek is fontos a balansz és a harmónia az életben.

Skorpió: long island ice tea

Ha provokálják, elég agresszív lehet ez a jegy, ahogy ez a számos alkohol keverékét tartalmazó koktél is. Fogyasztása csak kis mértékben ajánlott.

Nyilas: pisco keserű

Egy kalandos, szabad jegyhez ez a perui alkoholt alapul vevő ital teljes mértékben passzol. Tojásfehérje, pisco, lime, cukor és keserű találkozik ebben a könnyed koktélban.

Bak: martini

Meg kell érteni az ital eleganciáját, hogy kedvencünkké váljon – ugyanez igaz a bakra, aki céltudatosan tör előre a vezető pozíció felé. Ehhez a jegyhez is nehéz közel kerülni, de ha egyszer sikerült, akkor egy remek kapcsolatra tettünk szert.

Vízöntő: rumos kóla

Közkedvelt – mind a jegy, mind az ital.

Halak: tejes puncs

Elsőre tejes ízre számítunk, de nem azt kapjuk. Ehelyett egy olyan könnyed koktélt kapunk, melyben alig érezni az alkoholt és nehéz elhinni, hogy tejterméket is tartalmaz. Pont olyan rejtélyes, mint a halak.

forrás: poposugar

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!