Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Nincs kerted? 7 finomság, ami akár garzonban is termeszthető!

2022. July 17.

Nem mindenkinek adatik meg a szép nagy kert, de még csak egy aprócska erkély sem. Azonban nekik sem kell aggódniuk, a kertészkedés örömeiből ők se maradnak ki. Íme, néhány nagyon egyszerűen termeszthető növény, ami kis helyen is elfér. 

Mikrozöldségek

Ugyanolyanok, mint a nagyok, csak kisebbek és cukibbak, ráadásul manapság elég trendi. Termeszthetsz így bazsalikomot, koriandert, édesköményt, vagy retket, a legtöbb növényre pedig maximum két hetet kell várnod, hogy ehető legyen.

Zöldhagyma

Egyszerűen csak tedd őket egy pohár vízbe úgy, hogy lefele nézzen a gyökerük, pár nap múlva már ki is nőtt a friss zöldség. 

Cékla, cukorrépa

Ezekben a növényekben az a jó, hogy a levelük és a gyökerük is ehető. Mély cserép kell nekik, megfelelő vízelvezetéssel, na meg rengeteg hely, ugyanis nem nőnek, ha nincs elég helyük rá.

Retek

Sok napfény, víz, jó vízelvezetés és tápszer egyaránt kell ahhoz, hogy a retek megfelelően nőjön.

Snidling, vagy metélőhagyma

Na ez szinte bárhol kinő, szóval ideális lehet ezzel kezdeni az otthoni kertészkedést. Csak tedd a legnaposabb helyre a lakásodban, és még néhány szép virágot is növeszt.

Paradicsom

Nem a legkönnyebb, de a paradicsom az egyik legnépszerűbb otthon termeszthető növény. Melegre van szüksége, jó hely lehet neki a hűtő teteje, és a nedves talaj is fontos. De megéri, már az első harapás kárpótol mindenért.

Menta

A menta is az egyszerűbbek közé tartozik, az otthon termesztető növények körében. Lényeg a rengeteg közvetett napfény, és mindennek rendben kell mennie. Csak úgy, mint a zöldhagymát, a mentát is lehet vízben termeszteni, egy jó napos ablakban. 

Száműzzük a szagokat! Ezek a legjobb természetes légfrissítők

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!