Nem is hinnéd, mire lehet még felhasználni ezeket az élelmiszereket – 2. rész
2020. January 24.Rozsda, kellemetlen lehelet vagy kártékony rovarok? Ezekre a mindennapi bosszúságokra létezik egy csokor házi praktika, mutatjuk! Tegnapi cikkünk folytatása következik.
9. Óvjuk gyümölcsfáinkat fokhagymával!
A fokhagyma nem csupán ételeink nélkülözhetetlen hozzávalója és egészségünk megőrzője. Ha ültetünk belőle a kertbe, válasszuk a gyümölcsfáink melletti területet! Erős, intenzív illata elijeszti a a gyümölcsöket megdézsmáló rovarokat.
10. Emésztéssegítő ananász
Bromelain nevű enzimet tartalmaz, amely segíti az emésztést, valamint csökkenti a túlevés okozta kellemetlen tüneteket. Figyelem! Az enzim csak a friss gyümölcsben található meg!
11. Rossz lehelet? Segít az uborka!
Nyomjunk egy karika frissen vágott kígyóuborkát a szájpadlásunkra, tartsuk rajta fél percet, és búcsút is inthetünk a kellemetlen szájszagnak.
12. Polírozzunk ketchuppel!
Nyomjunk ki a flakonból egy kis adag ketchupöt puha rongyra, és dörzsöljük át vele az ezüstöt. Ha nagyon „viseltes” az ezüstünk, hagyjuk 15 percig rajta, majd alaposan öblítsük le.
13. Antibakteriális tisztítószer citrushéjból
Egy befőttes üveget töltsünk meg különböző citrusok héjával, friss és szárított zöldfűszerekkel, valamint ecettel. Hagyjuk állni 1-2 hétig. Felhasználáskor töltsünk 1 rész „tisztítószert” és 2 rész vizet permetezőbe, jól rázzuk össze, és már takaríthatunk is.
14. Vörösáfonyával a hólyaggyulladások ellen
A már kialakult húgyhólyaggyulladást sajnos nem képes elmulasztani, viszont napi szintű fogyasztása segít a betegség kialakulásának megelőzésében. Finom és egészséges szuperélelmiszer, húgyutainkra gyakorolt pozitív hatása csak egy a sok közül.
15. Limonádé, a rozsdaoldó
A kancsó alján maradt limonádét nem kell kiönteni, használjuk inkább rozsdafoltok eltávolítására. A citromsav „megeszi” a rozsdát, az egyik leghatékonyabb tisztítószer.
Forrás: Reader’s Digest