Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Mutatjuk, miért tarts mindig egy konzerv tonhalat a kamrádban

2021. november 7.

A tonhal közkedvelt tengeri halféle, felhasználása nagyon elterjedt az ázsiai konyha fogásaiban, de Ausztráliában és itt Európában is igen gyakori. Több alfaja létezik eltérő élőhelyekkel: Atlanti- és Csendes-óceán, valamint Földközi-tenger. Húsa az egyik legegészségesebb az összes halfaj közül, tele van omega-3 zsírsavakkal, káliummal, magnéziummal, vassal A-, B6- és B-12-vitaminnal.

 

Receptajánlatunk: Tonhalas töltött kagylótészta

 

Fogyasztása több szempontból is előnyös, számos pozitív élettani hatása ismert: 

1. A benne található omega-3 zsírsav csökkenti a koleszterin lerakódásának mértékét az artériáinkban, így szívünk hatékonyabban tud működni.

2. Káliumtartalmának köszönhetően a vérnyomásunkat is csökkenti – és ezzel a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.

3. Magas mangán-, cink-, C-vitamin- és szeléntartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszerünket.

4. Alacsony zsírtartalmának, valamint magas fehérje- és tápanyagtartalmának köszönhetően segíti a fogyást.

5. A B-vitamin különböző fajtái erősítik csontjainkat, és segítenek megőrizni bőrünk egészségét.

6. Magas antioxidánstartalma miatt fogyasztása segíthet megakadályozni a daganatos betegségek kialakulását.

 

Receptajánlatunk: Tonhalas töltött paprika

 

Forrás: NDTV FOOD

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!