
Töltött kagylótészta
A tészta világnapjára különlegesebb formájú tésztát választottam: a nagy méretű, tölthető
kagylótésztát. Ezúttal előételként tálaltam, főételhez egyszerűen duplázzátok meg a
mennyiségeket!
Hozzávalók
4 személyre- 12 db kagylótészta
- só
- 1 teáskanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg hámozott, aprított paradicsom
- 10-12 bazsalikomlevél + a díszítéshez
- pár levélke oregano
- 1 kis ág kakukkfű lecsipkedett levelei
- 25 dkg növény olajban eltett tonhal
- 25 dkg lecsepegtetett csemegekukorica
- pár csepp citromlé
- 1 gömb (10 dkg) mozzarella
Elkészítés
A kagylótésztát bő, enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, majd félretesszük hűlni.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rászórjuk a megpucolt, finomra vágott fokhagymát,
majd jöhet rá a paradicsom, só és az összes fűszer. Pár perc alatt összefőzzük, majd egy
közepes méretű sütőtál aljába kanalazzuk.
A tonhalat villával összetörjük, hozzákeverjük a kukoricát, kevés sót és a citromlevet.
Megtöltjük a kagylótésztákat, nyitott felükkel felfelé a sütőtálba sorakoztatjuk. Tetejükre
lecsepegtetett mozzarellát morzsolunk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percet
sütjük, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.