Mutatjuk, miért tarts mindig egy konzerv tonhalat a kamrádban
2021. November 7.A tonhal közkedvelt tengeri halféle, felhasználása nagyon elterjedt az ázsiai konyha fogásaiban, de Ausztráliában és itt Európában is igen gyakori. Több alfaja létezik eltérő élőhelyekkel: Atlanti- és Csendes-óceán, valamint Földközi-tenger. Húsa az egyik legegészségesebb az összes halfaj közül, tele van omega-3 zsírsavakkal, káliummal, magnéziummal, vassal A-, B6- és B-12-vitaminnal.
Receptajánlatunk: Tonhalas töltött kagylótészta
Fogyasztása több szempontból is előnyös, számos pozitív élettani hatása ismert:
1. A benne található omega-3 zsírsav csökkenti a koleszterin lerakódásának mértékét az artériáinkban, így szívünk hatékonyabban tud működni.
2. Káliumtartalmának köszönhetően a vérnyomásunkat is csökkenti – és ezzel a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.
3. Magas mangán-, cink-, C-vitamin- és szeléntartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszerünket.
4. Alacsony zsírtartalmának, valamint magas fehérje- és tápanyagtartalmának köszönhetően segíti a fogyást.
5. A B-vitamin különböző fajtái erősítik csontjainkat, és segítenek megőrizni bőrünk egészségét.
6. Magas antioxidánstartalma miatt fogyasztása segíthet megakadályozni a daganatos betegségek kialakulását.
Receptajánlatunk: Tonhalas töltött paprika
Forrás: NDTV FOOD