Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Milyen ízesítőket, szószokat tegyünk a hűtőbe és melyeket ne tartsuk ott?

A legmegfelelőbb íz és állag eléréséhez fontos tisztában lenni azzal, hogy a különböző ízesítőket (méz, ketchup, stb.) hol kell tárolni
2017. május 14.

Amiket tegyünk hidegre:

juharszirup: Ha kint hagyjuk, könnyen penészedhet.

majonéz: Ha kinyitottuk, mindenképp tároljuk a hűtőben, ugyanis tartalmaz tojást.

magolajak: A szezám és a mogyoró alapúak nem finomítottak, így hűtőben kell ezeket tárolni, nehogy megavasodjanak. Plusz: a dióféléket is érdemes a hűtőben tárolni, hogy a legízesebbek maradjanak.

ketchup: Ez nagy vita tárgya, a határ pedig 1 hónapnál van. Az egyszer már kinyitott ketchup eddig áll el a polcon, utána viszont hűtőbe kell rakni, ha nem használjuk fel.

mustár – néha: A dijoni és a torma alapúakat mindig hidegre kell tenni, de a többi fajtának nem lesz semmi baja, ha nincs hűtve.

 

Amiket ne tegyünk hűtőbe:

szójaszósz: Erjesztett, így nem kell hűteni – ezért van az éttermekben is kint az asztalon.

csípős szósz: A szavatosságuk kb. 3 év, és semmi sem indokolja, hogy hűtőbe tegyük.

méz: Könnyen kristályosodhat, és használhatatlanná válik, ha a hűtőben tároljuk. Viszont a direkt napfény sem tesz neki jót, tartsuk zárt polcon.

 

 

forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A nagy ketchup vita

A nagy ketchup vita

Hűteni, vagy nem hűteni? Ez itt a kérdés.
Íme az egyszerű, ám mégis egy jolly joker szósz receptje

Íme az egyszerű, ám mégis egy jolly joker szósz receptje

" A recept eredetileg David Chang-től származik, aki az egyik olyan amerikai szakács, akit nagyon tisztelek. "

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.