Mihez kezdhetünk a majdnem kiürült mustáros üveggel?
2022. April 15.A környezettudatosság a konyhába is becsempészte magát az utóbbi időszakban, és milyen jól tette! A konyhai újrahasznosítás hatalmas hívószó, maradék alapanyagokat, ételeket ugyanúgy próbálunk megmenteni, mint a kiürült befőttes üvegeknek új „feladatot adni”. Sőt! A használt, de nem összekoszolódott alufóliát is újra tudjuk hasznosítani, például felpolírozhatjuk vele az evőeszközeinket a mosogatógépben, mint ahogy egy korábbi cikkünkből kiderül.
Tipp: Ezért tegyél alufóliát a mosogatógépbe!
Ésszerű kereteken belül tehát próbálunk mindent többször és több módon felhasználni, itt jön képbe a mustáros üveg. Az alábbi ötlet pedig hasznosabb, mint valaha, a húsvéti asztalon is megállja majd a helyét.
Az alaphelyzet szerint kallódik a konyhánkban egy majdnem teljesen kiürült mustáros üveg, amiből már úgysem tudjuk kikanalazni a benne maradt mustárt. Az üveget a műanyaggal szemben még csak szét sem vághatjuk, ezzel nyerve még 1-2 evőkanálnyi mustárt. Ennek ellenére ne dobjuk ki, hanem csináljuk inkább a következőt.
Készítsünk egy finom salátaöntetet!
Tehát ne dobjuk ki az üveget, és még csak ne is mossuk ki újrafelhasználásra, mert az a kevés benne maradt mustár pont elegendő egy finom salátaöntet elkészítéséhez. Csak adjuk hozzá közvetlenül az üvegbe a többi hozzávalót: az olívaolajat, az ecetet, esetleg a mézet és a fűszereket. Tegyük rá a fedelét, és jól rázzuk össze. A mustárunkat felhasználtuk az utolsó molekuláig, és lett egy üveg salátaöntetünk. Nem is kell egyszerre felhasználnunk, hiszen jól záródó edényben készítettük.
Tipp: Mustáros dresszing barnított vajjal
Kapcsolódik:
Forrás: the kitchn