Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Gyakori tévhitek a sóval kapcsolatban

Melyik só az egészségesebb?
2017. március 21.

A Business Insideren érdekesnek találtuk azt a videót, amelyben Andy Bellatti, Las Vegas-i táplálkozási tanácsadó a sókkal kapcsolatos gyakori tévhitekről számol be. 

A legelső ilyen tévhit, hogy az emberek azt hiszik, a tengeri só és a rózsaszín himalájai só valahogyan egészségesebbek, mint az asztali só. Állítása szerint ez azonban egyáltalán nem igaz.

“Rengeteg olyan étel van, amelyeket nem érzünk sósnak, mégis tele vannak nátriummal (pékáruk, muffinok). Egy átlagos, boltban vásárolt muffinban annyi nátrium van, mint kb. 10 csirkefalatban. Ezt az emberek többnyire nem veszik észre. Ez azért van, mert a só a készítés során adódik hozzá, amikor fogyasztjuk, akkor meg már van benne cukor, olaj és zsír – ezek elfedik a sót.

A másik oldalon, az emberekben még mindig él az a tévhit, hogy a sózott mogyorónak és sózott napraforgómagnak magas a nátriumtartalma – valójában nem. Ennek oka, hogy a só a magok felszínén van, ettől érzik az ízlelőbimbók nagyon sósnak. Egy adag sós mogyoróban annyi nátrium van, mint egy bögre tejben, vagy egy szelet kenyérben.” – mondta a szakértő.

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

7 dolog, amit a sóval tisztíthatunk

7 dolog, amit a sóval tisztíthatunk

A tisztítóguru, Debbie Sardone tippjei.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?