Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

A sétálás előnyei

Valóban segít megszabadulni a súlyfeleslegtől?
2018. August 20.

Az amerikai Centers for Disease Control and Prevention heti 2,5 órányi alacsony intenzitású, vagy 1 óra 15 perces magas intenzitású testmozgást ajánl az egészséges életmód eléréséhez. Az előbbi kategóriába tartozik a sétálás is, így már azzal támogatjuk az egészségünket, ha az utolsó néhány buszmegállót inkább lesétáljuk.

Viszont, ha a súlyvesztés a célunk – vagy az, hogy a ledolgozott kilók ne jöjjenek vissza – akkor ennél intenzívebb mozgásra van szükségünk. Napi 15-30 perces sétálgatás önmagában nem elég hatásos. Átlagosan napi 1 órányi testmozgásra van szükség az ilyen cél elérése érdekében.

Ez mégsem azt jelenti, hogy teljesen felesleges a sétálás. Ugyan is a láb izomzatát erősíti úgy, hogy a testzsír mennyiségét csökkenti. A  Journal of the American Medical Association egyik tanulménya bebizonyította, hogy ha egy férfi két hétig gyakran sétál, majd csökkenti a lépései számát, izmot veszít a lábából, sőt, zsírt szed magára (olyan zsírt, amely a belső szervekre telepszik).

A sétálás továbbá segít egyensúlyban tartani a vérnyomást és a vércukor szintet, javítja a csontsűrűséget, az általános közérzetet, megvédi a szívet, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. Nagy előnye még, hogy szinte bárki hétköznapjába beilleszthető: nincs szükség hozzá sporteszközre, kondi bérletre, fitt alkatra sem.

A rendes edzéseink mellé is társíthatjuk, hogy még több kalóriától szabaduljunk meg. Emellett a megszokott rutint is felrázza kicsit, másféle mozgásra készteti a testünket. A tempón is változtatgathatunk sétálás közben, hogy ne legyen olyan unalmas. Végezhetjük egyedül is (némi zenével a fülben), vagy társakkal.

via: Eating Well

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Edzés a nyaralás alatt

Edzés a nyaralás alatt

Eddzünk, vagy ne a vakáció alatt? És ha igen, akkor hogyan?
5 edzésforma, melyek segítenek leadni az utolsó kilókat is

5 edzésforma, melyek segítenek leadni az utolsó kilókat is

5 nő beszél arról, mely mozgásformák segítettek nekik az álomalakjuk elérésében

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!