Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

7 dolog, amit a sóval tisztíthatunk

A tisztítóguru, Debbie Sardone tippjei.
2017. February 26.

1. régi, öntöttvas serpenyő: Szórjunk bele sót, majd dörzsöljük át papírtörlővel/száraz szivaccsal. Hagyjuk állni 10 percig, majd mosogassuk el. „Minél durvább szemcséjű a só, annál jobb lesz az eredmény” – emeli ki Sardone.

2. hab: Eltávolítja az üvegedényekre/vázákra kerülő habos állagú koszt is. Töltsük meg a habos tárgyat meleg vízzel, szórjunk bele 1/3 csésze sót. 5 perc elteltével fedjük be a váza/pohár száját és jól rázzuk át a tartalmát, majd öblítsük el.

3. kávéfoltok: Készítsünk kenőcsöt egy csepp mosogatószerrel és egy csipet sóval, ezzel dörzsöljük át a kávéfoltos csészéket.

4. fa vágódeszkák: Vágjunk félbe egy citromot, mártsuk a belső felét sóba, dörzsöljük át vele a deszkát. A maradékot dörzsöljük le ronggyal. „Friss illat és tiszta külső” – állítja Sardone.

5. izzadságfoltok: Ha a kedvenc fehér felsőnk hónalja már sárgás, muszáj kipróbálni ezt a trükköt. Oldjunk fel 4 evőkanál sót szűk 1 liter vízben, majd mártsunk bele egy szivacsot és dörzsöljük át a problémás felületet.

6. eldugult csapok: Rakjunk egy csésze sót, 1,5 csésze ecetet és egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba. Hagyjuk benne állni 10 percig, majd öblítsük le jó adag forró vízzel.

7. kitörő szappanbuborékok: Ha túltöltöttük a mosogatót/mosógépet tisztítószerrel és már lávaként törnének elő a buborékok, szórjunk bele sót, és megáll a folyamat. Sajnos, így is fel kell mosni, de legalább nem ázunk el teljesen.

 

forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 konyhai érdekesség, amire sokan nem tudjuk a választ...

5 konyhai érdekesség, amire sokan nem tudjuk a választ...

Pedig szinte biztos, hogy elgondolkodtunk rajtuk. Érdemes elolvasni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!