Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Kevés a hely a fagyasztóban? Itt az ideje selejtezésbe fogni!

2020. June 5.

Tegyük a szívünkre a kezünket: a környezetvédelem, a tudatosság és a pazarlásmentes élet mind szép és fontos törekvés, de nagyon kevesen vannak, akik 100%-ban képesek így élni. Higgyük el, már a részeredményeinkkel is sokat teszünk bolygónkért, ám ettől függetlenül a fagyasztóban felejtett élelmiszerek egy részének a kukában a helye. Fő az egészség!

Régi, furcsa szagú jégkockák

Ha a jégkocka átvette valamelyik étel illatát a fagyasztóban, attól már nem fogunk tudni megszabadulni. Viszont a jégkocka nem más, mint fagyott víz. Simán kidobhatjuk!

Elfelejtett ételek

Előre tervezni hasznos dolog, de könnyen túlgondolhatjuk magunkat. Ilyenkor aztán szépen a fagyasztóban marad egy csomó étel, ami lassan elveszíti a frissességét. Az elkészített és lefagyasztott ételekről általánosságban elmondható, hogy kb. 3 hónapig állnak el a fagyasztóban. Ha ez letelt, már ne fogyasszuk el!

Szemes kávé

A fagyasztóban tárolt kávé tovább friss marad, ám nem örökké. A kávészemek magukba szívják a nedvességet, az ízeket és a szagokat is. Ha el szeretnénk kerülni a furcsára sikeredett kávékat, 3 hónapnál tovább ne tároljuk a kávénkat a fagyasztóban.

Egyszer már kiolvadt húsok

Tulajdonképpen semmi keresnivalójuk a fagyasztóban, hiszen veszélyesek lehetnek az egészségünkre. Ha kiolvadásnak indul a hús, elkezdenek növekedni rajta a baktériumok. Ezért nem tanácsos hőkezelés helyett újból visszafagyasztani.

Töltött, krémes péksütemények

A túrós vagy egyéb krémekkel töltött péksütik nem a tartósságukról híresek. Maximum 1 hónapig tároljuk a fagyaszóban!

A „tavalyi” fagyi

Nem is annyira indokolatlan az idézőjel! Ha a szeptemberi jó időben megkívántunk még egy utolsó fagyit, de a hideg beállta előtt csak a felét kanalazgattuk el, kár átmenteni a következő nyárra. 3-4 hónap után érdemes inkább megválni a doboz tartalmától.

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!