Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Így tarthatjuk frissen az uborkát

2022. január 17.

A friss, ropogós kígyóuborka lehet egy frissítő saláta alapja, díszítés főétel mellé vagy egészséges snack valami mártogatóssal. Egy gond van vele, mégpedig az, hogy nem megfelelő tárolás mellett megpuhul és pépessé válik. Ez viszont szerencsére pár egyszerű szabály betartásával könnyedén megakadályozható, így elkerülhetjük, hogy az uborkánk a kukában landoljon. 

 

Hűtőben

Legjobb a hűtőben tárolnunk az uborkát, de nem mindegy, melyik részében. Semmiképpen sem szeretnénk ugyanis, hogy megfagyjon, ezért legjobb a hűtőnk legkevésbé hideg részébe tennünk, ami általában az ajtó. Elterjedt tévképzet, hogy az uborkát jól lehet szobahőmérsékleten tartani, de úgy csak pár napig marad friss, viszont a hűtőben akár egy hétig is. 

 

Érdekesség: Vajon honnan származik az uborkaszezon kifejezés?

 

Szeletelve

Ha előre felszeleteljük az uborkát, hogy gyorsabban el tudjuk készíteni a kiszemelt receptet, mindenképpen a hűtőben tároljuk. A legjobb, ha a szeleteket zárható dobozba tesszük, amit feltöltünk vízzel, majd lezárunk, így elkerülhetjük a kiszáradást. Ezzel a módszerrel a szeletelt uborka is eláll egy hétig.

 

Fagyasztva?

Ha a hűtőnkben megfagy az uborka, akkor tönkre fog menni – ezt már tisztáztuk. Azaz nem lehet fagyasztani sem? Az állagromlás sajnos a zöldségféle magas víztartalma miatt elkerülhetetlen, az egyszer lefagyasztott uborka már soha többé nem lesz ropogós. De ha smoothie-hoz vagy gazpachóhoz használnánk, ez tulajdonképpen nem probléma, hiszen úgyis pépesítjük majd. Ilyenkor előre leturmixolva is lefagyaszthatjuk.

 

Ezt már olvastad? 

A zöldségfogyasztó férfiak vonzóbbak

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!