Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Így készíts otthon marcipánt!

Alapreceptet is mutatunk!
2022. July 17.

A marcipán megosztó édesség. Német nyelvterületen egyenesen imádják, így nem csoda, hogy az egyik legismertebb élelmiszer diszkontlánc őszi-téli felhozatalában állandó helyet béreltek magunknak a marcipános édességek. Van, aki önmagában is fogyasztja – bár valljuk be, igencsak tömény –, mások inkább desszertekbe, süteményekbe rakják. Ízesíthető, színezhető, nyújtható, formázható, azaz igazán sokoldalú!

Tipp: Házi fagyi fagylaltgép nélkül? Igen! 

A natúr (és színezett) marcipánmasszát megvásárolhatjuk készen, de vannak, akik inkább a házira esküsznek. Számukra szuper hír, hogy egyáltalán nem bonyolult az elkészítése, sőt mindössze 3 hozzávalóra lesz szükség: mandulalisztre, cukorra és tojásfehérjére. Lássuk a receptet!

Hozzávalók:

220 g mandulaliszt

220 g porcukor

1 db tojásfehérje

A lisztet és a cukrot összekeverjük, majd habosra verjük a tojásfehérjét, és hozzáforgatjuk. A tésztát egy nagy fóliára tesszük, majd felhengergetjük, és legalább két órára hűtőbe tesszük.

Az elkészült, dermedt marcipánunkat szeletelve akár fogyaszthatjuk is, vagy tovább ízesíthetjük, színezhetjük.

Ezt már olvastad?

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi sajtot készítenél, de nincs hozzá való géz, amin átszűrd?

Ne ess kétségbe, akadni fog megoldás, méghozzá kézközelben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!