Így készíts otthon marcipánt!
A marcipán megosztó édesség. Német nyelvterületen egyenesen imádják, így nem csoda, hogy az egyik legismertebb élelmiszer diszkontlánc őszi-téli felhozatalában állandó helyet béreltek magunknak a marcipános édességek. Van, aki önmagában is fogyasztja – bár valljuk be, igencsak tömény –, mások inkább desszertekbe, süteményekbe rakják. Ízesíthető, színezhető, nyújtható, formázható, azaz igazán sokoldalú!
Tipp: Házi fagyi fagylaltgép nélkül? Igen!
A natúr (és színezett) marcipánmasszát megvásárolhatjuk készen, de vannak, akik inkább a házira esküsznek. Számukra szuper hír, hogy egyáltalán nem bonyolult az elkészítése, sőt mindössze 3 hozzávalóra lesz szükség: mandulalisztre, cukorra és tojásfehérjére. Lássuk a receptet!
Hozzávalók:
220 g mandulaliszt
220 g porcukor
1 db tojásfehérje
A lisztet és a cukrot összekeverjük, majd habosra verjük a tojásfehérjét, és hozzáforgatjuk. A tésztát egy nagy fóliára tesszük, majd felhengergetjük, és legalább két órára hűtőbe tesszük.
Az elkészült, dermedt marcipánunkat szeletelve akár fogyaszthatjuk is, vagy tovább ízesíthetjük, színezhetjük.
Ezt már olvastad?
Forrás: mashed