Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Így áll el sokkal tovább az avokádónk

2021. October 3.

Manapság szinte a csapból is avokádó folyik, ami nem is csoda, hiszen rendkívül egészséges a fogyasztása. Tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, segít csökkenteni a koleszterinszintünket, és szebb lesz tőle a hajunk, a bőrünk és a körmeink. Egy apró probléma van csak ezzel a szuperélelmiszerrel… Mi a helyzet akkor, ha nincs azonnal szükségünk az egészre?

Mihez kezdhetünk a megmaradt fél avokádónkkal? Az érett és felvágott avokádó szinte azonnal elkezd bebarnulni. Szerencsére létezik egy nagyon egyszerű módszer ennek megakadályozására! Vegyünk egy lila hagymát, vágjuk nagyobb darabokra, és tegyük az avokádónkkal együtt egy légmentesen zárható dobozba. A fél avokádó legyen felül maggal felfelé, és csak a héja érjen a hagymához. Zárjuk le a dobozt, és tegyük a hűtőbe. A hagyma kéngázt bocsájt ki magából, ami megakadályozza az avokádó oxidációját, tehát nem fog bebarnulni.

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!