Így áll el sokkal tovább az avokádónk
2021. October 3.Manapság szinte a csapból is avokádó folyik, ami nem is csoda, hiszen rendkívül egészséges a fogyasztása. Tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, segít csökkenteni a koleszterinszintünket, és szebb lesz tőle a hajunk, a bőrünk és a körmeink. Egy apró probléma van csak ezzel a szuperélelmiszerrel… Mi a helyzet akkor, ha nincs azonnal szükségünk az egészre?
Mihez kezdhetünk a megmaradt fél avokádónkkal? Az érett és felvágott avokádó szinte azonnal elkezd bebarnulni. Szerencsére létezik egy nagyon egyszerű módszer ennek megakadályozására! Vegyünk egy lila hagymát, vágjuk nagyobb darabokra, és tegyük az avokádónkkal együtt egy légmentesen zárható dobozba. A fél avokádó legyen felül maggal felfelé, és csak a héja érjen a hagymához. Zárjuk le a dobozt, és tegyük a hűtőbe. A hagyma kéngázt bocsájt ki magából, ami megakadályozza az avokádó oxidációját, tehát nem fog bebarnulni.
Forrás: Reader’s Digest