Hogyan távolíthatjuk a tojás héját egészen egyszerűen?
Ha főtt tojást készítenünk, a legmacerásabb rész a pucolás, főleg mert nem mindig rajtunk múlik, hogy a fehérje a héjhoz tapad-e vagy sem. Aggodalomra azonban semmi ok, létezik egy ügyes praktika a probléma megoldására. Lássuk először videón!
A nyers tojások alját elkezdjük pár ütéssel feltörni, de nem teljesen, éppen csak berepesztjük. A tojás ezután a forró vízbe kerül, és hagyományos módon megfőzzük. Főzés közben jobban meg fog repedni a tojás, de ne ijedjünk meg, ez nem probléma. Ha megfőtt, fogunk egy kis zárható edényt, és annyi hideg vizet töltünk bele, hogy a beletett tojást félig elfedje. Lezárjuk az edényt, majd összerázzuk – és íme, a héj magától leválik.
Ezt is próbáld ki:
Hogyan szabaduljunk meg a vágódeszkába ivódott fokhagymaszagtól?
Forrás: YouTube – Good Foods Good Mood