Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Hogyan távolíthatjuk a tojás héját egészen egyszerűen?

Videós praktika következik!
2022. January 6.

Ha főtt tojást készítenünk, a legmacerásabb rész a pucolás, főleg mert nem mindig rajtunk múlik, hogy a fehérje a héjhoz tapad-e vagy sem. Aggodalomra azonban semmi ok, létezik egy ügyes praktika a probléma megoldására. Lássuk először videón!

 

A nyers tojások alját elkezdjük pár ütéssel feltörni, de nem teljesen, éppen csak berepesztjük. A tojás ezután a forró vízbe kerül, és hagyományos módon megfőzzük. Főzés közben jobban meg fog repedni a tojás, de ne ijedjünk meg, ez nem probléma. Ha megfőtt, fogunk egy kis zárható edényt, és annyi hideg vizet töltünk bele, hogy a beletett tojást félig elfedje. Lezárjuk az edényt, majd összerázzuk – és íme, a héj magától leválik.

 

Ezt is próbáld ki: 

Hogyan szabaduljunk meg a vágódeszkába ivódott fokhagymaszagtól?

 

Forrás: YouTube – Good Foods Good Mood

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A keménytojást főzés után egyből tegyem is a hűtőbe?

A keménytojást főzés után egyből tegyem is a hűtőbe?

Kínzó kérdés az is, hogy mitől szokott zöldülni a sárgája?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!