Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Folyton részeg írek és curryben ázó indiai kaja - sztereotípiák, amik nem (mindig) igazak

2022. July 7.

A BuzzFeed összegyűjtötte a leggyakoribb nemzeti sztereotípiákat a világ minden részéről, és helyieket kérdezett arról, igazak-e a fejekben élő közhelyek. Hát, nem mindig… 

Kanada

“Mindenki azt hiszi, folyton rém udvariasak vagyunk és nyírfa szirupot teszünk mindenre. Az utóbbi egyébként igaz”

Új-Zéland: 

“Európában láttam, hogy mindenki azt hiszi, garnélát teszünk mindenbe, még grillezéskor is. Ez totál nem igaz, a valóságban itt a királyrák megy nagyon.”

India

“Az indiai konyhával kapcsolatban egy nagy tévhit él az emberekben, ez pedig a curry állandó és túlzott használata. A valóságban az indiaiak nem csak curryvel ízesítik az ételeiket, és a tévhittel ellentétben nem is minden kajánk csípős”. 

Írország

“Azt hiszik, hogy itt mindenki állandóan részeg, és ha eszik valamit a pia mellé – ami mindig whiskey sörrel –  az legfeljebb krumpli. Mi tagadás, az alkoholizmus valóban komoly probléma Írországban, de azért nem vagyunk folyton becsiccsentve.” 

Franciaország

“Ha külföldön járok, azt látom, hogy sokan azt hiszik, kimondottan kellemetlen emberek vagyunk, nem szeretünk zuhanyozni és szőrös a lábunk, és mindig van nálunk egy bagett. Ez egyébként a legnagyobb hülyeség, én például kimondottan utálom a bagettet.”

Skócia

“Rólunk azt hiszik, hogy a fogunkhoz verjük a garast, minden nap haggist eszünk és szoknyában járunk.”

Olaszország

“Az átlagember hajlamos azt képzelni az olaszokról, hogy mi a hét minden napján tésztát eszünk vagy pizzát. Hát, ami azt illeti, ez azért az olaszok döntő többségére igaz”.

Hollandia

“Mindig kiderül, hogy a hollandokról máig azt képzelik, hogy fapapucsban járnak és imádnak munka után füvezni egyet. Pedig nem is, nekem semmilyen papucsom nincs, és úgy látom,  a turistákat jobban érdekli a marihuána, mint a helyieket.”

Anglia

“Az angolok állítólag jólneveltek és udvariasak, kivéve a külföldi legénybúcsú szereplőit, és rémesen rossz a kajánk. Pedig hát az angol reggeli óriási találmány, és a világ szinte minden részén emberek milliói indítják vele a napot…”

Forrás: Buzzfeed

No de mi is az a curry?

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!