Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Feke Pál

Feke Pál lefőzte a METRO séfjét

2021. April 9.

Mi történik, ha összeeresztesz egy díjnyertes virtuózt, egy Bocuse d’Or versenyt megjárt séfet és a METRO gasztoakadémia séfjét?

Feke Pált egy ország zárta a szívébe, amikor a 2008-ban megnyerte az akkori Magyar Televízió Társulat című showműsorát és az István, a király rockopera címszerepét. Díjnyertes musical főszerepekben csillogtathatta meg színész-énekesi tehetségét, valamint számos tévés produkcióban is láthatta a közönség. Mára hazánk egyik legnépszerűbb musical színésze és saját produkciós cégének vezetője, producere, Junior Príma és Artisjus díjas művész. Legutóbb pedig főzőtudása repítette a Konyhafőnök VIP finalistái közül a dobogó legfelső fokára, hiszen a zsűri döntése alapján a 2020-as széria Feke Pál győzelmével ért véget.

A húsvéti készülődés jegyében nagyot álmodott két gasztroséf, hiszen arra vállalkoztak, hogy a sajtó jeles képviselői számára a jelenlegi legbiztonságosabb környezetet megteremtve az online térben egy főző délutánt tart, ahol megmutatják, hogyan lehet a báránybordát a legjobb henteseket is meghazudtolva letisztítani, vagy hogyan lehet mértani formákkal egy újhullámos saláta kompozíciót készíteni, amit egy Michelin-csillagos fine dining étterem is elbűvölve tenne az étlapra.

A METRO Gasztroakadémia séfje, Gálicz István és Pohner Ádám, a METRO saját márka nagykövete a könnyedén elkészíthető kulináris élvezethez segítették hozzá az érdeklődőket, akik szorgosan követték az instrukciókat. Mellettük Feke Pál pedig vállalta a délután fővédnöke címet, aki a konyhai tapasztalatai mellett kellemes baritonján humorral töltötte meg a teret.

A fogás nem volt más, mint a báránysült, citrusos szójaszósszal tálalva, szezámos uborka-jégcsapretek salátával megspékelve. Természetesen a húsvéti hagyományokat betartva, szigorúan a böjt utáni időszakra gondolva, a közös főzés ízelítőként, főpróbaként szolgált a nagyérdeműnek.

Az izgalmas eseményen még a METRO kínálatából beszerzett alapanyagok is önként és dalolva feküdtek a séfek kése alá, hogy megkoronázzák a báránysültes kreációt. Nem hiába, a végeredmény elismerésért kiáltott.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tudtad? Magánszemélyként is vásárolhatsz a METRO áruházban

Tudtad? Magánszemélyként is vásárolhatsz a METRO áruházban

A METRO Gourmet kártyával a húsvéti ajánlatok között is bárki megtalálhatja az igazi különlegességeket.
A METRO világszerte mindenkit arra buzdít, hogy támogassa a gasztronómiát

A METRO világszerte mindenkit arra buzdít, hogy támogassa a gasztronómiát

Nézd meg a „Hagyja pihenni egy kicsit a konyháját is” kampányfilmet cikkünkre kattintva!
Süss bárányt úgy, mint a profik!

Süss bárányt úgy, mint a profik!

Online főztünk a Metro Gasztroakadémia séfjeivel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!