Ezzel a titkos hozzávalóval még finomabb lesz a mascarponés tortakrém
2022. August 27.Ha tortába vagy süteménybe készítünk tölteléket, gyakran választunk a nehéz, vajas fajta helyett könnyebb, habosabb mascarpone (vagy hozzá hasonló krémsajt) alapú krémet.
Egy tökéletes mascarponés krém elkészítéséhez csak pár egyszerű további hozzávalóra lesz szükségünk, vajra – de jóval kevesebbre, mint egy klasszikus vajas krém esetén – és porcukorra, plusz a címben említett titkos hozzávalóra.
Tipp: Ezért érdemes kakaóporral beszórni a tortaformát
Kezdjük ott, hogy a krém sikere azon áll vagy bukik, hogy mennyire sikerül simára és egységesre összedolgozni a hozzávalókat. Erre több praktika is létezik, például hogy hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni a hozzávalókat, vagy csak kisebb mennyiségeket keverünk össze egyszerre. Ha ezzel megvagyunk, ideje eltalálni a megfelelő ízt. És ekkor jön képbe a csodaszer, ami nem más, mint egy kis csipet só. A só képes tökéletesen kiegyensúlyozni a krém édes ízét, és sokkal kerekebb lesz az ízélmény. Különösen hasznos tipp ez az olyan süteményeknél, amelyeknél a többi hozzávaló miatt nem szeretnénk túl édesre elkészíteni a krémet, ilyen például egy répatorta, ahol a sárgarépa eleve édesít, vagy egy egyszerű vaníliás torta, amely ha túl édes, elnyomja a vaníliás ízt.
Kapcsolódik:
Forrás: mashed