Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ezért érdemes kakaóporral beszórni a tortaformát

2021. június 6.

Vannak azok a bizonyos pofonegyszerű ötletek, amelyek hallatán a homlokunkra csapunk: miért nem jutott ez eddig eszünkbe? Valahogy így van ez a kakaóporos beszórással is. Egyértelmű, persze, de valahogy kimaradt idáig sokunk életéből. 

Ha tortákat, süteményeket sütünk, és nem a sütőpapír mellett döntünk, elengedhetetlen a tortaformát vagy tepsit kikenni valamilyen zsiradékkal, és beszórni liszttel. Ezzel biztosítjuk, hogy sütés után a kész sütemény szépen kijöjjön a formából. De mi a helyzet akkor, ha csupa csokis, kakaós süteményt, például kevert tésztát vagy piskótát sütünk? A liszt nem fog bezavarni az élvezeti értékébe, ám valljuk be, a barna tésztán nem igazán mutat jól a fehér lisztmaradvány. Innentől már könnyen kideríthető, hogy a megoldás a kakaópor lesz. Nemcsak a színe miatt, hanem egy kis plusz ízt is ad a tésztának. Mindenki nyer: egyszerre lesz finom és csoda szép a kész sütemény. Viszlát, fehér lisztfoltok! 

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mutatunk 25-öt a kedvenc kakaós receptjeink közül

Mutatunk 25-öt a kedvenc kakaós receptjeink közül

Mert amibe kakaópor kerül, az már rossz nem lehet
Csoki, csokoládé – kakaó?

Csoki, csokoládé – kakaó?

Tuti, hogy Horvát Sára még tud újat mondani a témában...
Csokoládéval vagy kakaóporral sütsz? Nem mindegy, mikor melyiket használod!

Csokoládéval vagy kakaóporral sütsz? Nem mindegy, mikor melyiket használod!

Brownie, csokis keksz, csokoládétorta...csokoládéval vagy kakaóporral sütöd? Nem mindegy!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.