Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ezt a 10 dolgot mindenki utálja egy esküvőn

Épp lagzit szervezők, figyelem!
2017. October 27.

1.Ha fizetni kell az italért: Érthető, hogy egy teljesen felszerelt bár nem fér bele minden pár költségvetésébe, viszont sör, bor, üdítő és valami rövidital mindenképp legyen – és sose kérjünk érte külön pénzt a vendégektől.

2.Ha a fogadás órákkal a házasságkötés után van: Mindenki utál várni, főleg, ha a vendégek nem a házasságkötő, vagy a templom közelében laknak. Szervezzük úgy a programokat, hogy ne legyen köztük hosszú, unalmas üresjárat.

3.Túl sok és túl hosszú beszédek: Beszélnek a szülők, a koszorúslányok, a vőfély, a tanúk, és közben a vendégsereg éhezik és unatkozik. Nem feltétlenül kell mindenkinek a lagzin beszélnie, az eljegyzési party is megfelel erre – bár ott sem illik sokáig nyújtani a dolgot.

4.Kellemetlen helyre ültetés: A DJ pult mellett senki sem foglal helyt szívesen, hisz kilyukad a dobhártyája már az est közepére. Viszont az sem jó, ha van olyan asztal, ahonnan nem látni a táncparkettet, hiszen akkor az ott ülők jogosan érzik úgy, hogy kimaradnak a buliból.

5.Amikor erőltetik a részvételt: A különböző játékokban nem biztos, hogy mindenki ugyanolyan lelkesedéssel venne részt. Így nem baj, ha egyesek inkább ülve maradnak és beszélgetnek, nem kell őket is felrángatni a helyükről a szórakozás nevében.

6.Amikor a pár többet költ a dekorra, mint a szórakoztatásra: A vendégeknek sokkal jobban megmaradnak a finom falatok, és a jó zene, mint az, hogy milyen virágból is volt az a hatalmas asztaldísz.

7.Ha nincs elég étel: Lagziban nem ér kis adagokat és limitált ételkínálatot bemutatni. A vendégek arra számítanak, hogy bőséges ételkínálat várja őket, így általában üres gyomorral mennek. Ha pedig nincs kaja, mérgesek lesznek, akár le is lépnek idő előtt, hogy egyenek valamit.

8.Túl sok szervezett tánc: Csirketánc, vonatozás, macarena, stb. Ha ezekből sok van, a vendégek nem tudnak kötetlenül szórakozni, és jól érezni magukat. Sőt, az otthon begyakorolt táncmozdulataikkal sem tudnak villogni.

9.Ha sorakozni kell: Jó dolog a svédasztal – viszont csak annak, aki első körben ér oda, a későknek már alig marad valami. A fotófülke is mókás, de csak akkor, ha nem kell fél órát sorakozni egy képért. Mindig tartsuk szem előtt a vendégsereg nagyságát, mikor szervezünk.

10.Ha extrém körülményeket kell tolerálni: Prioritást kell élvezzen a vendégek kényelemérzete. Ne kényszerítsük őket nyáron az égető nap alá (egy tengerparton), vagy a hidegben álldogálni egy őszi ceremónián. A benti lagzikat is könnyen elronthatja egy elromlott termosztátos, vagy légkondi. Legyenek vésztervek!

forrás: Delish

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A fekete torta lett 2017 legújabb esküvői torta trendje

A fekete torta lett 2017 legújabb esküvői torta trendje

Nemrég még a csupasz torta volt a legdivatosabb, de itt a trónbitorló
Íme a  legújabb esküvői őrület

Íme a legújabb esküvői őrület

Fal és fánk, fánk és fal....

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!