Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

A fekete torta lett 2017 legújabb esküvői torta trendje

Nemrég még a csupasz torta volt a legdivatosabb, de itt a trónbitorló
2017. September 17.

A matt fekete először konyhai eszközökön, felületeken jelent meg, most viszont a cukrászatba is bejutott. Még a visszafogott, romantikus jegyeket hordozó, klasszikus fehér esküvői torták helyébe is a sötét színű mázzal bevont kreációk léptek.

A fekete szín gyakran a menyasszonyi fehér ruha, és az esküvői vacsora visszafogott dizájnja ellenpontjaként jelentkezik. Finomít a világosságon és így sem a fehér, sem a fekete nem dominál az eseményen. Természetesen fekete kiegészítők már korábban megjelentek a lagzikon (szalagok, lufik, asztaldísz, stb.), viszont a torták dekorálásában idén lett egyre hangsúlyosabb ez a szín.

Egyre több pár gondolja, hogy a fekete tortával tör ki az átlagosságból. Kimberly Bailey, a The Butter End tulajdonosa, elárulta, lehet, hogy a pár elég merész a fekete tortához, de a szülőket nehéz az ötlet mellé állítani. Bailey, aki az Agymenők sztárjának, Kelly Cuoconak is készített már fekete szülinap tortát, gyakran kombinálja a szénszínt a rézzel, mely enyhe rusztikus hatást kölcsönöz a tortának.

Az elmúlt évek feminin, finom vonású, virágos tortáinak helyét kezdik átvenni, a letisztult, szimpla kreációk. Bailey pedig semmilyen ételszínezéket nem használ, így vendégeinek nem kell amiatt aggódni, hogy elszíneződne a szájuk/foguk. Természetes alapanyagokból keveri ki a színt.

Annak érdekében, hogy ne legyen túl sötét, nyomasztó, gótos a végeredmény, Bailey gyakran metálszínű darabokkal dobja fel a tortát: apró ezüst, réz és arany minták borítják a fekete fondant. Habár még mindig többen maradnak a hagyományos dizájnnál, egyre többen vannak, akik a fekete különlegességek mellett döntenek.

forrás: Delish

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme a  legújabb esküvői őrület

Íme a legújabb esküvői őrület

Fal és fánk, fánk és fal....

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!