Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ezek az idei esküvői tortatrendek

2019. April 12.

Hamarosan itt az esküvői főszezon. Akár idénre tervezitek a nagy napot, akár nem, az esküvői süteménytrendeket mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni – már csak a torták szépsége miatt is… Lássuk, milyen desszertet fog választani az, aki idén igazán trendi esküvőt szeretne.

 

Szalaggal díszítve 

Fotó: 123RF

Egyszerű, olcsó, ám rendkívül hatásos díszítése egy esküvői tortának, ha annak egyik emeletére szalagot kötünk. Különösen ütős, ha a menyasszonyi csokor ugyanilyen szalaggal készül. Mondanunk sem kell, a szalag nem csak hagyományos lehet, például egy tematikus, természet ihlette esküvő tortájára nyugodtan felkerülhetnek természetes anyagokból készült masnik is.

 

Textilmotívumok 

Fotó: 123RF

A bohókás stílus változatlanul uralkodó, így aztán a cukormázban is felbukkanhat sok-sok textilmotívum, például makramé, bojtok és brokát jellegű díszítések.

 

Majdnem felöltözött torták 

Fotó: 123RF

Pár éve robbantak be a köztudatba a nude, azaz meztelen torták. Jellegzetességük az, hogy a krém nem burkolja be teljesen a süteményt, hanem szándékos kilátszik a torta tésztája is. Új trendként most megjelentek a „majdnem felöltözött” torták, nem nehéz kitalálni, ezeknél a süteményeknél a krém alól a piskótából már éppen csak egy kevés villan ki.

 

Művészi krémek és bevonatok 

Fotó: 123RF

Művészetkedvelő menyasszonyok kedvencei lesznek ezek a torták. A cukrász a sütemény külsejét úgy használja, akár egy festővásznat. Gyönyörűek!

 

Glazúrgyöngyök

Fotó: 123RF

A konzervatívabb ízlésű menyasszonyoknak – akik csak egy kevés aktuális divatot szeretnének a tortába csempészni – lehet jó megoldás a glazúrgyöngy vagy apróbb cukorgyöngy, amely mintegy nyakláncként öleli körül a tortát.

 

Minitorták 

Fotó: 123RF

Egy nagy torta helyett sok kicsi? Így az ízekben is tobzódhatunk, és szétosztani szintén sokkal egyszerűbb lesz a vendégek között.

 

Desszertasztal 

Fotó: 123RF

Egyre többen gondolják úgy, hogy nem hagyományos tortát szeretnének az esküvőjükre. Számukra jó ötlet a desszertasztal, ami nem más, mint egy asztalnyi csodás cukorka és apró édesség. Olyan ízeket választunk, amilyeneket csak szeretnénk, ráadásul az esküvői dekorációt is megjeleníthetjük a desszertasztalon.

 

Forrás: purewow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nem mindennapi esküvői torta

Nem mindennapi esküvői torta

Erősen ajánljuk fánkrajongó olvasóinknak.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!