Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ezek az idei esküvői tortatrendek

2019. április 12.

Hamarosan itt az esküvői főszezon. Akár idénre tervezitek a nagy napot, akár nem, az esküvői süteménytrendeket mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni – már csak a torták szépsége miatt is… Lássuk, milyen desszertet fog választani az, aki idén igazán trendi esküvőt szeretne.

 

Szalaggal díszítve 

Fotó: 123RF

Egyszerű, olcsó, ám rendkívül hatásos díszítése egy esküvői tortának, ha annak egyik emeletére szalagot kötünk. Különösen ütős, ha a menyasszonyi csokor ugyanilyen szalaggal készül. Mondanunk sem kell, a szalag nem csak hagyományos lehet, például egy tematikus, természet ihlette esküvő tortájára nyugodtan felkerülhetnek természetes anyagokból készült masnik is.

 

Textilmotívumok 

Fotó: 123RF

A bohókás stílus változatlanul uralkodó, így aztán a cukormázban is felbukkanhat sok-sok textilmotívum, például makramé, bojtok és brokát jellegű díszítések.

 

Majdnem felöltözött torták 

Fotó: 123RF

Pár éve robbantak be a köztudatba a nude, azaz meztelen torták. Jellegzetességük az, hogy a krém nem burkolja be teljesen a süteményt, hanem szándékos kilátszik a torta tésztája is. Új trendként most megjelentek a „majdnem felöltözött” torták, nem nehéz kitalálni, ezeknél a süteményeknél a krém alól a piskótából már éppen csak egy kevés villan ki.

 

Művészi krémek és bevonatok 

Fotó: 123RF

Művészetkedvelő menyasszonyok kedvencei lesznek ezek a torták. A cukrász a sütemény külsejét úgy használja, akár egy festővásznat. Gyönyörűek!

 

Glazúrgyöngyök

Fotó: 123RF

A konzervatívabb ízlésű menyasszonyoknak – akik csak egy kevés aktuális divatot szeretnének a tortába csempészni – lehet jó megoldás a glazúrgyöngy vagy apróbb cukorgyöngy, amely mintegy nyakláncként öleli körül a tortát.

 

Minitorták 

Fotó: 123RF

Egy nagy torta helyett sok kicsi? Így az ízekben is tobzódhatunk, és szétosztani szintén sokkal egyszerűbb lesz a vendégek között.

 

Desszertasztal 

Fotó: 123RF

Egyre többen gondolják úgy, hogy nem hagyományos tortát szeretnének az esküvőjükre. Számukra jó ötlet a desszertasztal, ami nem más, mint egy asztalnyi csodás cukorka és apró édesség. Olyan ízeket választunk, amilyeneket csak szeretnénk, ráadásul az esküvői dekorációt is megjeleníthetjük a desszertasztalon.

 

Forrás: purewow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nem mindennapi esküvői torta

Nem mindennapi esküvői torta

Erősen ajánljuk fánkrajongó olvasóinknak.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.