Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Ezeket az esküvői kajákat titkon mindenki utálja

Lehet, egyesek nem is titkolják
2017. June 11.

A nagy napon mindennek tökéletesnek kell lennie – főleg a lagzi egyik legfontosabb elemének, a menüsornak. Hogy minden vendégünk elégedett legyen, a következő ételeket inkább mellőzzük:

bonyolult előételek: A koccintás során épp elég figyelnünk arra, hogy ne csurgassuk le magunkat. Ez komplikált előételek mellett még nehezebb. Olyan előételt válasszunk, amit egy kézzel, akár állva is tudjanak fogyasztani a vendégek.

furcsa koktélok: A „valami kék” nevű ital nem biztos, hogy vonzza a vendégeinket, így inkább egy sört kérnek. Ha mégis saját italkínálattal rukkolunk elő, engedjünk teret a hagyományosabb frissítőknek is.

gumiállagú csirke: Remek választás a csirkemell, de győződjünk meg róla, hogy nem egy rágós cordon bleu vagy száraz csirkemell csíkok sorakoznak a tányéron.

hal: Nagy tömegnek főzni nem könnyű, és koránt sem lesz ugyanolyan állagú. Egy lazac, tilápia, és más halfilék könnyen ízetlenül kerülhetnek a tányérra. Ha ragaszkodunk a tenger gyümölcseihez, döntsünk az egyszerűbbek mellett: rák vagy kagyló.

zöldségcsomagok: Puha, párolt zöldségek összekötözve=nem jó választás. Köretnek egyáltalán nem megfelelő, inkább maradjunk a hagyományos úton, válasszuk a tésztát, a rizst, a burgonyát.

minden gluténmentes: Nagy hiba csak azért mentes élelmiszert felszolgálni, mert az ara vagy a vőlegény ilyen diétát követ. Legyenek mentes, vega, vegán opciók a menüben, de hagyjuk meg az átlagos alapanyagból készült ételeket is.

csupasz torta: Nagy trend mostanában, de sokan inkább kerülik, hiszen úgy néz ki, mintha a cukrászdában kifogyott volna a cukormáz. Plusz lehet, hogy mire felszolgálásra kerül, már oldalt kiszáradt a sütemény.

food truck: Jó ötlet a főfogásokat követő táncolás után snacket kínálni a vendégeknek, de egy lagziba ne rendeljünk food truckot. Biztos nem akarnak majd a vendégek egy kocsi előtt sorakozni a hamburgerükért – maradjunk a hagyományos büféasztalnál, vagy az előre porciózott adagoknál.

béna kajás ajándék: Ennél sokkal kreatívabb köszönőajándékok is léteznek.

forrás: redbookmag.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme a  legújabb esküvői őrület

Íme a legújabb esküvői őrület

Fal és fánk, fánk és fal....

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!