Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: GETTY IMAGES

Ezt a diétát követte esküvője előtt Pippa Middleton

A szigorúság elengedhetetlen
2017. June 4.

Mielőtt kimondta ki a boldogító igent szerelmének, James Matthews-nak, Pippa részt vett Grace Belgravia egészségügyi klub menyasszonyi felkészítő táborában. Emellett az igen szokatlan és szigorú Stirfood diétába kezdett bele.

Az Aidan Goggins és Glen Matten egészségügyi tanácsadók által kifejlesztett diéta lényegében kalóriakorlátozás: teljes étkezéseket dzsúszok helyettesítenek, továbbá csak magas polifenol-tartalmú ételek fogyaszthatók. Ezek a mikrotápanyagok növényi eredetű élelmiszerekben találhatók, és segítik a sirtuin gének („vékony” gének) aktiválását. Kb. 20 úgynevezett stirfood létezik (pl.: eper, kelkáposzta, rukkola, vörösbor, dió), melyek fogyasztása felgyorsítja az anyagcserét, így több kalóriát égetünk el.

A diéta kétfázisú. Az első egy hétig tart, melynek első három napjában az alany csak napi 1000 kalóriát fogyaszthat: 3 stirfoodban gazdag gyümölcslé+1 csak stirfoodot tartalmazó étkezés. A további 4 napban 1500 kalóriára ugrik a bevitel 2 dzsússzal és 2 étkezéssel.

Brigitte Zeitlin, dietetikus felhívja a figyelmet, hogy napi 1200 kalóriánál kevesebb kalória bevitele veszélyes és egészségtelen. „Amellett, hogy a szervezetünk nem jut megfelelő energiához, és tápanyagokhoz, hamar visszaszedhetjük azokat a kilókat, melyek lementek rólunk a diéta során.”

Az ehhez hasonló extrém diéták nem működőképesek, ennek ellenére sok menyasszony folyamodik ilyenekhez a nagy nap előtt. Az éhezéstől pedig csak még házsártosabbak lesznek. „Egy alapból stresszes helyzetben csak még inkább feszültek leszünk, ha nem táplálkozunk rendesen és eleget.” – mondja Zeitlin.

Lehet, hogy Pippának működött, de inkább keressünk valami kevésbé könyörtelen súlyvesztési módszert az esküvő előtt. Táplálkozzunk a megszokott módon, így nem fogunk még emiatt is stresszelni a nagy nap előtt.

forrás: hellogiggles.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!