Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A legrosszabb dolgok, melyeket egy esküvői cukrásztól kérhetünk

A top 7-es lista esküvői szezonra.
2018. May 12.

1.„Meg tudná csinálni olyanra, mint amilyet a Pinteresten láttam?”: A csak a kép kedvéért készült ételekhez gyakran olyan agyagokat adnak, melyektől a menü jobban néz ki, de ezek az anyagok emberi fogyasztásra egyáltalán nem alkalmasak. A cukrászunknak pedig az is fontos, hogy az a bizonyos csodatorta ehető is legyen.

2.„Megkaphatom a receptet?”: Ez pont olyan, mintha a mekiben elkérnénk a BigMac receptjét, hogy ne kelljen mindig kifizetni érte a pénzt, és otthon is meg tudjuk csinálni. Ha olyat szeretnénk enni, amilyet egy profi készít, szánjuk rá a pénzt.

3.„Elkészítené nekünk a kedvenc tortáját?”: Olyat rendeljünk, melyet a nagy napon mi és a vendégeink is szívesen fogyasztunk. Ne állítsuk kihívás elé a cukrászt – könnyen elbukhat, ha az ő kedvence nem lesz a mi kedvencünk.

4.„Eltekinthetünk a kiszállítási díjtól, ha magam viszem el?”: Erre a válasz természetesen igen, viszont amint kihozzuk a cukrászdából, a mi felelősségünk, hogy egyben maradjon a torta. Nagyon nem hiányzik, hogy a lagzi előtt pár órával egy összeomlott torta pánik.

5.„Lehetne, hogy a máz ne legyen olyan édes?”: Ez burkolt célzás, hogy tömények a sütik a cukrászdában. Inkább érdeklődjünk afelől, milyen bevonatok közül lehet választani – ez kevésbé szemrehányó.

6.„Tudnánk változtatni az áron?”: Nem a piacon vagyunk, hanem valaki munkahelyén. Az alkudozás sértő, főleg úgy, hogy a cukrászok árlistával rendelkeznek: az adag és a dekoráció által állapítják meg az árakat.

7.„Lehetne olyan, mint amilyet a Tortakirályban csinálnak?”: Mielőtt cukrászt választunk az esküvői tortánkhoz, nézzük át a korábbi munkáit. Ha van köztük olyan, amelyik tetszik, vagy inspirációt ad, azt említsük meg neki, ne más kreálmányát.

forrás: Delish

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezt a 10 dolgot mindenki utálja egy esküvőn

Ezt a 10 dolgot mindenki utálja egy esküvőn

Épp lagzit szervezők, figyelem!
A fekete torta lett 2017 legújabb esküvői torta trendje

A fekete torta lett 2017 legújabb esküvői torta trendje

Nemrég még a csupasz torta volt a legdivatosabb, de itt a trónbitorló

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!