Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ezért érdemes tasakokban lefagyasztani a darált húst

2022. September 15.

A darált húsfélék olyan termékek, amelyekből szívesen tárazunk be, ha épp jó áron sikerül beszereznünk a boltban. Azt is tegyük hozzá, hogy gyakran nagyobb kiszerelésben árulják, mint amennyit egyszerre felhasználnánk, ezért eleve érdemes kisebb adagokra kiporciózni, hogy ne kelljen mondjuk egy kilót kiolvasztani, ha csak 40 dekát szeretnénk felhasználni.

Tipp: Készíts húsgombócos nyársakat! 

Elő a sodrófával!

Először is osszuk szét a húst akkora porciókra, amekkorákra valószínűleg szükségünk lesz. Készítsünk elő elegendő fagyasztható tasakot az adagoknak, majd csomagoljuk be ezekbe a húst. Most jön a trükk! Egy sodrófával nyomjuk össze a darált húst kb. 1 centi vastagra. Ne oda-vissza görgessük a sodrófát, mint a tésztáknál, hanem csak az egyik irányba, a zacskó szája felé. Így kinyomjuk a felesleges levegőt, azaz könnyen egymásra pakolható, lapos tasakokat fogunk kapni. Ha fagyasztás közben túl sok levegő éri a húst, a színe és íze is változhat, ezért próbálunk az összes levegőtől megszabadulni. És persze jobban el is férünk majd a fagyasztónkban.

Gyorsabban ki is olvad

A kilapítva fagyasztott húsnak van még egy nagy előnye, mégpedig az, hogy sokkal gyorsabban kiolvad. A lapos csomag kiolvadás közben nagyobb felületen érintkezik a szabad levegővel, tehát gyorsabban felenged.

Forrás: the kitchn

Próbáld ki ezt a receptet is darált hússal! 

Minihamburger

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!