Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ezért egészséges a körte – 4 jó okunk van, hogy miért egyél belőle minél többet

2020. November 5.

Finom, kalóriákban szegény, ellenben tele van hasznos rostokkal. Igen, ez mind jellemzi a körtét! A jó tulajdonságoknak azonban itt közel sincs vége. Lássuk, miért szuper választás még ez az őszi-téli gyümölcs! 

 

Segíti az emésztést

Egy közepes méretű körte 6 gramm rostot tartalmaz. A rostok segítenek megőrizni az egészséges súlyt, és csökkentik a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. Ez a 6 gramm fedezi a napi ajánlott rostbevitel bő 20%-át.

 

Alacsony a glikémiás indexe

Habár tartalmaz némi természetes cukrot, magas rosttartalmának köszönhetően elfogyasztása után nem ugrik meg a vércukorszintünk. Ez azért is jó hír, mert tovább fogjuk jóllakottnak érezni magunkat egy körte elfogyasztása után.

 

A szívünknek is jót tesz

A rostokban gazdag étrend csökkentheti a vérnyomásunkat és koleszterinszintünket is.

 

Leköti a szabad gyököket

A körtében található C-vitamin nemcsak immunerősítő hatással bír, hanem antioxidáns is egyben, az antioxidánsokról pedig valószínűsítik, hogy csökkentik a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

 

Forrás: Eating Well

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ősz = körte

Ősz = körte

Megszámolni sem lehet, annyi ötletet ad a felhasználására Horvát Sára

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!