Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Gökler Krisztina

Ezek voltak 2021 legkedveltebb receptjei a Google keresőtalálatai alapján

2022. January 4.

Az elmúlt évben valamennyire kezdett visszatérni az élet a normális kerékvágásba. Egyre több munkáltató szüntette meg a home office lehetőségét, újra kinyíltak az iskolák és éttermek nem csak itthon, hanem nemzetközi szinten is.

2020 nagy slágere a házi kenyér volt, ki nem emlékezne arra a tavaszi időszakra, amikor mindenki hirtelen kovászt kezdett nevelgetni és házi pékké vált? Épp ezért egyáltalán nem meglepő, hogy rengetegen kerestek rá a kovászra, a kovászos kenyérre és a sütési praktikákra.

Amerika kedvencei

A 2021-es keresési találatok valamivel változatosabbra sikeredtek, mutatott rá egy Amerikában készült felmérés. Az Egyesült Államokban az ötödik helyre a Hámán-táska, egy tradicionális zsidó sütemény futott be, a harmadik pedig egy mexikói étel, a Birria taco lett, ami különösen Kaliforniát, azon belül is Los Angeles környékét hódította meg teljesen. Ezekhez képest a negyedik helyezett egy pofonegyszerű csirkerecept lett.

Az első két helyezett viszont annyira különbözik egymástól, hogy az már önmagában is megmosolyogtató. A második a bacon jam – igen egy baconből készült lekvár –, ami azért egészen különös, mert Amerikában 2013 volt a nagy bacon láz éve. Úgy tűnik, újra hódít a szalonna!

Az első pedig a híres fetás TikTok tészta, ami inkább a videómegosztó oldal népszerűségét jelzi. A receptet egy finn blogger agyalta ki még 2019-ben. Egy darab feta sajtot egyben sütnek meg koktélparadicsommal, majd ezt keverik főtt tésztához.

Ez is érdekelhet: Így reggelizik a magyar – melyek a legnépszerűbb napindító ételek?

És mi a helyzet Magyarországon?

Nálunk az első helyre fánk került, a második a birsalmasajt, a harmadik pedig a bodzaszörp lett. A fánkon egy cseppet sem csodálkozunk, a másik két dobogós pedig minden bizonnyal szezonális kedvenc lehetett. Negyedik helyre „becsúszott” a kifli – hiszen aki elkezdett 2020-ban otthon sütni, miért is hagyná abba a következő évben? Az ötödik helyezett szintén szezonhoz köthető, ez az eperlekvár. Az első 10-ben (sorrendben) még a lazac elkészítése, a tiramisu, a lecsó, a linzer és a mákos guba kapott helyet.

A híres fetás TikTok tésztát mi is kipróbáltuk:

Fetás-paradicsomos tészta

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!