Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ez történik, ha nem iszunk rendszeresen vizet

A hidegebb idő beállta nem azt jelenti, hogy most már nem kell pótolni az elvesztett folyadékot.
2018. September 11.

A víz egy csodaelixír: hidratálja a bőrt, támogatja az anyagcserét, enyhíti a puffadást. Rengeteget cikkeztünk a vízivás fontosságáról – főleg nyáron. Viszont akkor sem érdemes csökkenteni a folyadékbevitel mértékét, ha már nincs 30 fok, és nem izzadunk le minden nap pusztán abban, hogy bemegyünk dolgozni.

Fontos a hidratáltság – nemcsak a bőrünknek, hanem az egész szervezetünknek. Ha hirtelen, nagymértékben csökkentjük a szervezetünkbe eddig bejuttatott folyadék mennyiségét, akkor kellemetlen következményekkel kell számolnunk. A dehidratáció pedig komoly tünetekkel jelentkezik.

1.Nyomottnak érezzük magunkat: Igazából nem is tudni, miért, de diszkomfortosan, szomorkásan, leverten tengetjük mindennapjainkat. Kedvetlenek vagyunk, minden szürkébb. A stressz tüneteit tapasztaljuk, viszont ez a dehidratációnak köszönhető.

2.A wc-zés nem megy könnyen: Az eddigi rendszeres vizelés és székelés hirtelen rendszertelenné, kellemetlenebbé válik. Egyre kevesebbszer járunk mosdóba, hosszabb időt töltünk bent, nem olyan sima az anyagcserénk, mint eddig.

3.Álmatlanság: Akár órákba is telhet, mire végre elalszunk – és az alvás sem zökkenőmentes. Nem olyan mély és pihentető, mint eddig, hiszen a szervezetünk erősen hiányol valamit.

4.Folyamatos fáradtság

Olyan, mint mikor délután 4 fele erősen időszerű a kávészünet, de üres a kávégép. Ez az érzés, csak egész nap. Ez sajnos nem azt eredményezi, hogy megiszunk néhány nagy pohár vizet, hanem hogy kávéért folyamodunk. Ami persze csak tovább dehidratálja a szervezetünket.

5.Morcosság

Hirtelen haragú, kedvetlen, morcos. Ezek a jelzők jellemzik azt, akinek sürgős szüksége lenne pár pohár vízre. A hangulatváltozások sem ritkák ilyen esetekben.

6.Pattanásosodás

Az eddigi tiszta arcbőrön megjelennek a piros pöttyöcskék. Emellett a bőrszárazság, a kicserepesedett ajkak is jellemzők. Ezekre pedig a csípős őszi szél csak még jobban ráerősít.

7.Folyamatos éhség

A szervezetünk az éhséget és a szomjúságot hasonlóan jelzi, így lehet, hogy elég csak inni, ha éhesnek érezzük magunkat. Amint visszaveszünk a vízfogyasztás mértékéből, már kevésbé bírjuk ki nasi nélkül két főétkezés között.

via: Popsugar

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Létezik olyan, hogy helyes vízivási mód?

Létezik olyan, hogy helyes vízivási mód?

Igen! Amellett, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot kell bevinnünk, az sem mindegy, hogyan iszunk.
5 trükk, hogy több folyadékot vigyünk be

5 trükk, hogy több folyadékot vigyünk be

Vedd rá magad arra a napi 2-2,5 literre.
A szép bőr titka a rendszeres vízfogyasztás

A szép bőr titka a rendszeres vízfogyasztás

Reese Witherspoon, amerikai színésznő a naptejre és a megfelelő mennyiségű, rendszeres vízfogyasztásra esküszik.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!